Wat doet een 3D Game Artist?

Game-ontwikkelaars werken vaak in teams en helpen het concept of het idee voor een game tot leven te brengen. Ze zijn betrokken bij het bedenken van een verhaal, het schetsen van het ontwerp en het maken van een prototype van de game. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van videogames voor onder meer pc's, consoles of mobiele apps. Ze coderen de base-engine van de game op basis van de ideeën van het ontwerpteam en kunnen worden gevraagd om te helpen bij het ontwerpen van personages, bij de animatie van het verhaal en bij het testen van eenheden.

Game-ontwikkelaars genereren spelscripts en storyboards en vertalen de ideeën van de ontwerper naar functionele spelcodes. Soms dragen ze bij aan audio en animatie, ontwerp en karakteranimatie. Ze lossen ook problemen met code op en repareren bugs. Game-ontwikkelaars dienen te beschikken over een bachelordiploma in software engineering of informatica, kennis van de nieuwste gamingtrends, sterke artistieke en technische vaardigheden en vaardigheid met programmeertalen, zoals C++, Java en C.

Werk/privé-balans
3,7 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,7 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor een 3d Game Artist

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een 3d Game Artist. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad voor een 3D Game Artist

Lees hoe u 3D Game Artist kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Loopbaanpad bekijken

Sollicitatiegesprekken voor 3D Game Artist

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie 3D Game Artist

Beroepen die het meest lijken op dat van 3D Game Artist, zijn:
  • software engineer (M/V/X)
  • software ontwikkelaar (M/V/X)
  • front-end engineer (M/V/X)
  • webontwikkelaar (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

software engineer (M/V/X)
€ 62.250
Geen overlap van vaardigheden
software ontwikkelaar (M/V/X)
€ 62.250
Geen overlap van vaardigheden
front-end engineer (M/V/X)
€ 67.954
Geen overlap van vaardigheden
webontwikkelaar (M/V/X)
€ 46.777
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor 3D Game Artist