Wat doet een Algemeen directeur?

Algemeen directeuren zijn beheerders die op hoog niveau verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de activiteiten en het beheer van een bedrijf, een specifieke winkel of bedrijfslocatie, of een divisie of territorium. Ze begeleiden de strategische planning en stellen officieel beleid en procedures vast. Ze zijn verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat verkoop- en omzetdoelen worden behaald terwijl andere zakelijke doelstellingen worden behaald. Ze houden toezicht op budgetten, onderhandelen over contracten en voeren deze uit, en hebben de definitieve goedkeuring voor andere juridische of financiële overeenkomsten.

Algemeen directeuren hebben doorgaans een bachelordiploma op zakelijk gebied, hoewel een gelijkwaardig niveau van professionele ervaring ook aanvaardbaar kan zijn. Ze moeten detailgericht zijn, sterke leiderschapsvaardigheden hebben en in staat zijn om meerdere complexe projecten tegelijkertijd te beheren. Deze rollen vereisen het vermogen om budgetten te overzien. Ervaring met het beoordelen van en onderhandelen over contracten is nuttig.

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Algemeen directeur in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 147.234 /jr
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Algemeen directeur worden

Lees hoe u Algemeen directeur kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Algemeen directeur

Veelgestelde vragen over de rol en verantwoordelijkheden van algemeen directeuren (m/v/x)

Een algemeen directeur (m/v/x) is eindverantwoordelijk voor het goed functioneren van een organisatie. De typische werkdag van een algemeen directeur kan bestaan uit het bijwonen van vergaderingen met aandeelhouders, strategieën implementeren, financiële rapporten analyseren en teams aansturen. Algemeen directeuren nemen veel belangrijke beslissingen en hebben een uitdagend en divers takenpakket.

Ja, veel mensen dromen ervan om algemeen directeur van een bedrijf te worden. Het is tenslotte een dynamische functie met veel verantwoordelijkheden en een interessant takenpakket. Bovendien verdient een algemeen directeur als hoofd van een organisatie meestal een flink salaris. Algemeen directeur worden is overigens niet eenvoudig. Als u deze functie wilt bekleden zult u vanuit een managementpositie moeten opklimmen naar de top of een eigen bedrijf moeten beginnen.

Ja, het gemiddelde salaris van een algemeen directeur in Nederland is € 147.234 per jaar. In de praktijk variëren de inkomens echter flink. De directeur van een klein bedrijf verdient vanzelfsprekend een stuk minder dan de algemeen directeur van een grote multinational. Vaak krijgen algemeen directeuren ook bonussen. Hoe beter ze presteren, hoe hoger hun jaarlijkse inkomsten.

Ja, er komt tenslotte heel wat kijken bij het runnen van een organisatie. Algemeen directeuren moeten dan ook zware beslissingen nemen en sterk in hun schoenen staan. Succesvolle algemeen directeuren zijn strategische denkers met sterke communicatieve vaardigheden en veel vakinhoudelijke kennis.

Gerelateerde loopbanen

manager (M/V/X)
€ 80.000
Geen overlap van vaardigheden
regiomanager (M/V/X)
€ 71.447
Geen overlap van vaardigheden
regiomanager00090
€ 83.040
Geen overlap van vaardigheden
filiaalhouder (M/V/X)
€ 93.173
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Algemeen directeur