Wat doet een Architecte?

Architecten plannen, ontwikkelen en implementeren ontwerpen voor gebouwen of constructies. Zij stellen haalbaarheidsrapporten op, schertsen de milieueffecten en doen projectvoorstellen waarin tijdschema's en een kostenraming zijn opgenomen. Architecten overleggen met opdrachtgevers om hun behoeften en eisen te evalueren en presenteren ontwerpprojecten van concept tot ontwikkeling tot oplevering. Ze ontwikkelen en pitchen projectvoorstellen en passen ontwerpen en plannen aan op basis van de behoeften en verzoeken van de klant. Ze bereiden tekeningen, blauwdrukken, specificaties en bouwdocumenten voor en voeren onderzoek uit waarbij ze rapporten opstellen over haalbaarheidsstudies en milieueffecten.

Architecten houden zich aan de veiligheidsnormen en de lokale planningsvoorschriften en bepalen en houden zich aan de budgettermijnen. Architecten sturen projectteams aan en werken samen met andere bouwprofessionals. Architecten zijn ook verantwoordelijk voor de openbare veiligheid terwijl ze toezicht houden op het project. Wanneer een gebouw is voltooid, blijven architecten erbij betrokken om te helpen bij de integratie van nieuwe omgevingen en ideeën. Architecten dienen te beschikken over een diploma in de architectuur of aanverwante vakgebieden en vaak heeft eerdere ervaring als architect de voorkeur.

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,6 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Architecte

Gemiddeld basissalaris

€ 4.352 /maand
Hetzelfde als het landelijke gemiddelde
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
€ 2K
Gemiddeld: € 4K
€ 7K
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Architecte worden

Lees hoe u Architecte kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

architect (M/V/X)
€ 67.030 per jaar
senior architect (M/V/X)
€ 82.326 per jaar
iv architect (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Architecte

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
1%
2 - 4
45%
5 - 7
30%
8+
24%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Architecte

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Architecte

Als u werkt als Architecte, zijn RESTful-API's, JavaScript, SQL server, SAS GRID en Kaders de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Architecte, zijn:
  • bouwkundig tekenaar (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

bouwkundig tekenaar (M/V/X)
€ 35.800
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Architecte