Wat doet een Arts?

Arts-adviseurs zijn artsen die gevallen beoordelen om eerdere acties te evalueren en te bepalen of de oorspronkelijke bevindingen en aanbevelingen van de arts moeten worden bevestigd. Ze worden normaliter aangesteld door ziekenhuizen en andere medische faciliteiten, en voeren deze evaluaties uit in situaties waarin een toelating of procedure in eerste instantie kan zijn afgekeurd door een verzekeraar. Ze kunnen ook evaluaties uitvoeren om te verzekeren dat wordt voldaan aan verschillende regels omtrent gezondheidszorg. Ze dienen vaak als contactpersoon tussen verschillende ziekenhuisteams en -personeel, waaronder beheerders, dokters en de advocaten van patiënten.

Arts-adviseurs zijn gewoonlijk dokter in de (osteopatische) geneeskunde met een breed scala klinische ervaring, en hebben een geldige licentie nodig om geneeskunde uit te voeren in hun staat. Ze hebben vaak een achtergrond in leiderschap van artsen of ziekenhuisadministratie, en moeten beleid en regels van verzekeringen goed kennen.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaringMeer dan 8 jaar

Salarissen voor Arts in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 5.156 /maand
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Arts worden

Lees hoe u Arts kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

arts (M/V/X)
Geen salarisrapporten
senior arts (M/V/X)
Geen salarisrapporten
lead arts (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Arts

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
11%
2 - 4
19%
5 - 7
3%
8+
67%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Arts

Veelgestelde vragen over de rol en verantwoordelijkheden van artsen (m/v/x)

De typische werkdag van een arts (m/v/x) bestaat uit het onderzoeken van patiënten, stellen van diagnoses, voorschrijven van behandelingen en het bijhouden van medische dossiers. Artsen moeten ook op de hoogte blijven van algemene medische ontwikkelingen en communiceren met andere zorgverleners om de best mogelijke zorg te bieden aan hun patiënten. Verder hangen de takenpakketten van artsen af van hun eventuele specialismen.

Arts worden kan een goede loopbaankeuze zijn voor mensen die intellectueel willen worden uitgedaagd en de behoefte voelen om anderen te helpen. Het is een loopbaan met hoge salarissen, veel werkzekerheid en uiteenlopende specialisatiemogelijkheden, en de functie geeft ook nog eens veel voldoening. Wel moet worden aangemerkt dat het niet eenvoudig is om arts te worden en dat het beroep gepaard gaat met lange werkdagen, veel verantwoordelijkheden en een hoge werkdruk.

Jazeker, het gemiddelde salaris van een arts in Nederland is € 5.156 per maand. Maar artsen die zichzelf specialiseren, bijvoorbeeld in neurologie of cardiologie, kunnen nog een stuk meer verdienen. Ook speelt ervaring een belangrijke rol. Belangrijk om aan te merken is dat artsen wel een flink opleidingstraject moeten volgen voordat ze een hoog salaris krijgen. Tijdens hun opleiding worden ze ook betaald, maar een arts in opleiding verdient wel een stuk minder.

Ja, geneeskunde is een complex vakgebied en niet iedereen heeft het in zich om arts te worden. Het beroep gaat gepaard met ontzettend veel verantwoordelijkheden en een hoge werkdruk. Daarom wordt ook niet iedereen zomaar toegelaten tot de opleiding. Voor deze loopbaan moet u over veel intellectueel vermogen beschikken en sterk in uw schoenen staan.

Gerelateerde loopbanen

huisarts00919
50% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Arts