Loopbaan van een Associate Systems Engineer

Hoe wordt u een Associate Systems Engineer?

Denkt u erover om Associate Systems Engineer te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Associate Systems Engineer kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Associate Systems Engineer en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Systems Engineer (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Associate Systems Engineer.

Stappen om een Systems Engineer (m/v/x) te worden

Een systeemontwerper houdt zich bezig met het ontwerpen en implementeren van complexe IT-systemen en -oplossingen. Systeemontwerpers moeten tot in detail weten hoe bedrijfsprocessen werken en informatiesystemen hierop laten aansluiten. Bent u technisch aangelegd en hebt u een groot oplossingsgericht vermogen? Kijk dan eens naar onderstaande stappen om erachter te komen hoe u systeemontwerper wordt.
Inhoud
1

Behaal een hbo-bachelor.

De meeste werkgevers verwachten dat systeemontwerpers op hbo-niveau werken en denken. Omdat u zich daarnaast bezighoudt met complexe IT-systemen en daar veel technische kennis voor nodig hebt, is het aan te raden om een hbo-diploma te halen. Een HBO-ICT-opleiding sluit vaak het beste aan bij de functie-eisen die worden gesteld. Ook de hbo-opleiding Software Engineering kan een goede keuze zijn. Beide opleidingen duren in totaal vier jaar en worden op verschillende onderwijsinstellingen door heel Nederland gegeven.

2

Doe werkervaring op.

Probeer tijdens uw opleiding al zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. Alle hogescholen bieden stagemogelijkheden aan, soms al vanaf het eerste leerjaar. Het beste is als u een stage vindt waarin aandacht wordt besteed aan informatietechnologie, systeemarchitectuur en systeemintegratie. Dit zijn taken waar een systeemontwerper zich veel mee bezighoudt. Dit is ook een periode waarin u erachter kunt komen met wat voor systemen, databases en softwareprogramma’s u het liefst werkt. Hier kunt u natuurlijk ook achter komen door zelfstandig projecten op te pakken. Werkgevers zien graag dat u feilloos uw weg weet te vinden in systemen en databases. Dat lukt u zeker, zolang u maar voldoende werkervaring opdoet.

3

Ontwikkel uw vaardigheden.

Als systeemontwerper moet u natuurlijk over uitstekende technische vaardigheden beschikken. Maar u moet ook in staat zijn om informatiesystemen aan te laten sluiten op alle bedrijfsprocessen en dit zo efficiënt mogelijk in te richten. Daarom is het belangrijk dat u de volgende vaardigheden ontwikkelt:

  • Communicatieve vaardigheden: U zult regelmatig gesprekken voeren met klanten, werknemers en leidinggevenden om hun behoeften en wensen in kaart te brengen, zodat u hier rekening mee kunt houden op het moment dat u een systeem ontwerpt of verbetert.
  • Samenwerking: Systemen ontwerpen doet u niet alleen, hiervoor werkt u samen met andere IT-professionals. U moet dus in staat zijn om effectief samen te werken met andere mensen.
  • Doorzettingsvermogen: Het ontwerpen van systemen vraagt veel doorzettingsvermogen. Een klein foutje kan er soms voor zorgen dat het lang duurt voor een systeem optimaal functioneert. U moet in zo’n situatie in staat zijn om altijd door te blijven gaan.
4

Ga op zoek naar een baan.

Zodra u een bachelor hebt behaald en voldoende ICT-kennis hebt ontwikkeld, bent u in principe klaar om als systeemontwerper te werken. U kunt nu op zoek gaan naar een baan. Als dat niet direct lukt, kunt u overwegen om eerst een soortgelijke functie aan te nemen. Het is vrij eenvoudig om vanuit een andere ICT-functie door te groeien naar systeemontwerper. Zolang u maar bewijst dat u voldoende kennis in huis hebt.

Loopbaanpad: Associate Systems Engineer worden

systeemontwerper (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 50K - € 73K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
78%% toename

senior systeemontwerper (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 62K - € 82K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

iv systeemontwerper (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Associate Systems Engineer worden

vers afgestudeerde systeemontwerper (M/V/X)
systeemontwerper (M/V/X)
senior systeemontwerper (M/V/X)
leidinggevende systeemontwerper (M/V/X)
iv systeemontwerper (M/V/X)
senior leidinggevende systeemontwerper (M/V/X)
directeur systeemontwerper (M/V/X)
assistent-directeur systeemontwerper (M/V/X)
beherend vennoot systeemontwerper (M/V/X)
vice-voorzitter systeemontwerper (M/V/X)
bestuurder systeemontwerper (M/V/X)
chief systeemontwerper (M/V/X)
€ 0
€ 34K
€ 68K
€ 102K
€ 170K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: IT

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: IT? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Associate Systems Engineer. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Associate Systems Engineer, evenals overlappende vaardigheden.