Wat doet een Beleggingsanalist?
Beleggingsanalisten verwerven kapitaal voor bedrijven en particulieren door het uitgeven van schuldbewijzen en het verkopen van aandelen. Ze houden toezicht op fusies, doen onderzoek en helpen bij het opstellen van juridische en financiële documenten met betrekking tot hun transacties. Beleggingsanalisten voeren onderzoek uit en beoordelen financiële informatie en markttrends. Ze creëren en implementeren financiële modellen om deals te beoordelen en de winstgevendheid te bepalen. Ze houden toezicht op fusies en overnames en houden toezicht op IPO's en schikkingen in privé-aandelen.
Beleggingsanalisten leiden en ondersteunen klanten door het uitbreiden van zakelijke en persoonlijke ondernemingen en het opstellen van juridische en financiële dossiers om een investering, overname of aankoop af te ronden. Ze onderzoeken de risico's en geven financieel advies en identificeren eventuele en potentiële investeerders wanneer dat nodig is. Ze onderhouden een uitgebreide kennis van de wet- en regelgeving en juridische kwesties in de financiële sector. Ze hebben een bachelordiploma in financiën of aanverwante gebieden nodig en minimaal drie jaar ervaring als beleggingsanalist, naast een diepgaande kennis van het structureren van deals, de regelgeving, en principes en protocollen voor het sluiten van transacties.
Salarissen voor Beleggingsanalist in de buurt van Nederland
Gemiddeld basissalaris
Loopbaanpad: Beleggingsanalist worden
Lees hoe u Beleggingsanalist kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.
Verdeling van het aantal jaren aan ervaring
Sollicitatiegesprekken voor Beleggingsanalist
Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van beleggingsanalisten (m/v/x)
Een beleggingsanalist (m/v/x) houdt zich dagelijks bezig met het analyseren van financieel-economische ontwikkelingen in de wereld. Taken die daarbij horen zijn onder andere het verzamelen van financiële rapporten, het onderzoeken van financiële cijfers en investeringsadvies geven aan onder andere beleggers en aandeelhouders. Een beleggingsanalist helpt hiermee bedrijven en financiële instellingen om de juiste investeringskeuzes te maken.
De meeste beleggingsanalisten werken voor grote financiële instellingen zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Het werk is vaak uitdagend en het kan een kick geven als blijkt dat een bedrijf de juiste investeringen heeft gedaan. Voor iemand die wel van wat actie houdt en veel interesse heeft in de financiële wereld, kan beleggingsanalist worden een uitstekende loopbaankeuze zijn.
Het gemiddelde salaris van een beleggingsanalist ligt in Nederland op € 4.125 per maand. Dit ligt in lijn met het gemiddelde salaris dat in Nederland verdiend wordt. Het salaris van een beleggingsanalist kan in de loop van de tijd flink groeien. Zeker als een beleggingsanalist bewezen heeft dat bedrijven de juiste investeringen doen dankzij het advies dat de beleggingsanalist geeft.
Het werk van een beleggingsanalist hoeft niet moeilijk te zijn voor iemand die helemaal thuis is in de financiële wereld. Wel is het zo dat het werk soms stressvol kan zijn vanwege de strakke deadlines en belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden. Zo nu en dan kan het voorkomen dat een beleggingsanalist extra uren werkt. Het is een ideale carrière voor mensen die oplossingsgericht kunnen denken.