Wat doet een Beveiliger?

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Beveiliger in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 4.329 /uur
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Beveiliger worden

Lees hoe u Beveiliger kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

beveiliger is (M/V/X)
€ 76.292 per jaar
senior beveiliger is (M/V/X)
€ 54.832 per jaar
lead beveiliger is (M/V/X)
€ 109.019 per jaar
Beveiliger

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
20%
2 - 4
43%
5 - 7
5%
8+
32%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Beveiliger

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van beveiligers (m/v/x)

Een beveiliger (m/v/x) beschermt gebouwen en personen tegen ongewenste indringers. Dit doet een beveiliger door patrouilles uit te voeren met een auto of ingangen te bewaken van gebouwen. Een bewaker mag ook tassencontroles uitvoeren en om identificatiebewijzen vragen aan onbekende of verdachte personen. Beveiligers monitoren daarnaast beveiligingscamera’s om de omgeving in de gaten te houden.

Ja, beveiliger worden kan een mooie carrièrestap zijn. Beveiligers werken soms onregelmatige diensten, maar er is altijd wel een vorm van routine. Daarnaast kan een beveiliger vrij eenvoudig doorgroeien tot hoofd beveiliging of een carrière beginnen bij de politie of marechaussee. Een loopbaan in de beveiliging biedt dus allerlei kansen.

Het basissalaris van een beveiliger is niet heel hoog. In Nederland verdient een beveiliger namelijk gemiddeld € 4.329 per uur, maar er zijn wel veel manieren om het salaris te doen stijgen. Een beveiliger kan er bijvoorbeeld naar streven om beveiligingshoofd te worden of ervoor kiezen om nacht- en weekenddiensten te draaien.

Beveiligers hebben in sommige opzichten een uitdagend beroep. Het is bijvoorbeeld moeilijk om alert te blijven als er vrij weinig gebeurt op een locatie. Een werkdag kan hierdoor lang duren. Mocht er toch een ongewenste situatie ontstaan, dan is de beveiliger verantwoordelijk voor de veiligheid van zichzelf en omstanders. Maar het is juist dankzij beveiligers dat vervelende situaties voorkomen worden, wat het een eervol beroep maakt.

Gerelateerde loopbanen

politieagent (M/V/X)
€ 73.666
50% overlap van vaardigheden
cipier (M/V/X)
50% overlap van vaardigheden
beveiligingsmanager (M/V/X)
€ 96.448
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Beveiliger