Wat doet een Bezorger?

Bezorgers halen artikelen op van een locatie en vervoeren ze naar een andere bestemming. Ze vervoeren allerlei artikelen van voeding tot meubels en leveren aan bedrijven of het gewone publiek. Aan de hand van een route en een tijdschema pikken bezorgers artikelen op die ze vervolgens tijdig bezorgen. Ze laden, vervoeren en bezorgen artikelen aan een klant of een bedrijf. Ze kijken bestellingen na voor en na de levering om te verzekeren dat een bestelling volledig is en dat de prijs juist is.

Bezorgers helpen artikelen te laden en te lossen uit voertuigen en nemen soms betalingen aan voor bezorgde artikelen. Ze bedienen apparatuur en machines waaronder wagens, vrachtwagens of een vorklift en stellen rapporten op en andere documenten met betrekking tot hun leveringen. Ze nemen alle transportwetten in acht en rijden steeds veilig en zonder ongelukken zonder af te wijken van de toegewezen routes en tijdschema's. Bezorgers bieden een uitstekende klantenservice door alle vragen te beantwoorden en alle klachten van klanten te behandelen. Bezorgers hebben een middelbaar diploma nodig of een equivalent, zoals een VAVO-diploma en een geldig rijbewijs uitgegeven door de staat waar ze werken samen met een bewijs van een veilige rijstijl.

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaringMeer dan 8 jaar

Salarissen voor Bezorger in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 269 /uur
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Bezorger worden

Lees hoe u Bezorger kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

bezorger (M/V/X)
€ 35.000 per jaar
senior bezorger (M/V/X)
Geen salarisrapporten
iv bezorger (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Bezorger

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
20%
2 - 4
13%
5 - 7
10%
8+
57%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Bezorger

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van bezorgers (m/v/x)

Een bezorger (m/v/x) zorgt ervoor dat een bestelling bij de klant af wordt geleverd. Dit kan bijvoorbeeld een maaltijd of een internetbestelling zijn. De bezorger haalt eerst altijd de bestellingen op bij bijvoorbeeld een restaurant of depot en levert deze vervolgens af bij de klant thuis.

Bezorging kan interessant zijn voor mensen die graag in beweging zijn en op afwisselende tijden willen werken. Om bezorger te worden is het niet noodzakelijk om een opleiding te volgen. Wel moeten kandidaten vaak in het bezit zijn van een rijbewijs. Bezorgers kunnen meestal zelf aangeven welke diensten ze willen draaien.

Het basissalaris van een bezorger ligt niet heel hoog. De meeste bezorgers verdienen rond de € 269 per uur, maar het salaris wordt ook wel eens op een andere manier uitgekeerd. Sommige bezorgers krijgen namelijk per afgeleverd pakket betaald en met name maaltijdbezorgers krijgen ook nog wel eens fooi van klanten.

Het werk van een bezorger is niet moeilijk, maar kan wel stressvol zijn. Vooral op momenten dat een bezorging al laat is en bezorgers opgehouden worden door het verkeer of wegwerkzaamheden. Ook ligt het salaris voor bezorgers vrij laag. Bezorging is daarentegen een prima bijbaan voor studenten of voor mensen die op zoek zijn naar een parttimefunctie.

Gerelateerde loopbanen

eigenaar-exploitant (M/V/X)
100% overlap van vaardigheden
bestuurder00441
€ 28.355
100% overlap van vaardigheden
vrachtwagenchauffeur (M/V/X)
€ 40.776
100% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Bezorger