Wat doet een Biomedische ingenieur?

Biomedische ingenieurs combineren geneeskunde en techniek om producten te helpen creëren, inclusief apparatuur en toestellen of computersystemen en software, die dagelijks worden gebruikt door artsen en patiënten in de medische sector. Zij werken vaak in de onderzoeks- en ontwikkelings- of kwaliteitsborgingsafdelingen van hun bedrijf.

Biomedische ingenieurs ontwerpen producten, inclusief software voor elektrische circuits of computersimulaties, om processen uit te voeren, waaronder het testen van nieuwe geneesmiddelen of therapieën. Ze ontwerpen en bouwen ook kunstledematen en -lichaamsdelen, waaronder heup- of kniegewrichten en materialen voor vervangende lichaamsdelen. Daarnaast zijn ze sterk betrokken bij het ontwerp van apparatuur voor revalidatieoefeningen. Biomedische ingenieurs wenden zich tot verschillende technische bronnen voor het ontwerp en de creatie van biomedische technologie, waaronder kunstmatige inwendige organen. Zij onderhouden en repareren biomedische machines en zorgen voor de nodige technische ondersteuning en onderhoud. Ze leiden ook clinici en ander personeel op voor een veilig en efficiënt gebruik van biomedische producten, apparatuur en machines. Biomedische ingenieurs hebben minimaal een bachelordiploma in de biomedische techniek of aanverwante gebieden nodig.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaringMeer dan 8 jaar

Salarissen voor Biomedische ingenieur in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 50.000 /jr
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Biomedische ingenieur worden

Lees hoe u Biomedische ingenieur kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

biomedische ingenieur (M/V/X)
€ 48.251 per jaar
senior biomedische ingenieur (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Biomedische ingenieur

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
22%
2 - 4
27%
5 - 7
5%
8+
46%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Biomedische ingenieur

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Biomedische ingenieur

Als u werkt als Biomedische ingenieur, zijn Citrix XenApp, Implementatie van applicaties en FTP de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Biomedische ingenieur, zijn:
  • microbioloog (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

microbioloog (M/V/X)
€ 45.000
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Biomedische ingenieur