Wat doet een Brand Manager?

Brand managers maken gebruik van verscheidene marketingtactieken en -strategieën die bedoeld zijn om te beïnvloeden hoe een specifiek merk door de doelgroep en het algemene publiek wordt beschouwd. Ze voeren marktonderzoek uit, waarbij ze eventueel gebruikmaken van enquêtes en focusgroepen, om de huidige meningen en gevoelens betreffende het merk te beoordelen. Ze plannen, leiden en houden toezicht op marketingcampagnes met specifieke zakelijke doelstellingen, die vaak te maken hebben met het vergroten van de betrokkenheid of het bevorderen van de naamsbekendheid van het merk. Ook spelen ze een centrale rol in de creatie van content en marketingmateriaal en keuren ze berichten en campagnemateriaal goed.

Over het algemeen beschikken brand managers over een bachelordiploma op het gebied van marketing, public relations of een aanverwante bedrijfsdiscipline. Ze bezitten een achtergrond in marketing of communicatie, bij voorkeur met inbegrip van functies met toezichthoudende verantwoordelijkheden. Ze dienen goed bekend te zijn met marketingprincipes, -strategieën en -tactieken,waaronder het gebruik van digitale platforms en sociale-medianetwerken.

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,6 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Brand Manager

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Brand Manager worden

Lees hoe u Brand Manager kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

brand manager (M/V/X)
€ 62.112 per jaar
senior brand manager (M/V/X)
€ 71.000 per jaar
lead brand manager (M/V/X)
€ 104.088 per jaar
Brand Manager

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
3%
2 - 4
62%
5 - 7
28%
8+
7%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Brand Manager

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van brand managers (m/v/x)

Een brand manager (m/v/x) houdt zich bezig met het creëren en onderhouden van merkstrategieën voor een bedrijf. Taken die daarbij horen zijn het opzetten van marketingcampagnes, onderzoek doen naar doelgroepen en er zorg voor dragen dat het merkbeeld consistent uitgedragen wordt in alle bedrijfsuitingen. Ook beheert een brand manager budgetten en analyseert deze professional resultaten van marketingcampagnes.

Wie van uitdagingen, snel werken en creativiteit houdt, kan zeker overwegen om brand manager te worden. Brand managers werken veel samen met andere mensen om een merk neer te zetten. Dit kan een heel leuke en mooie uitdaging zijn. Daarnaast verdienen brand managers een prima salaris. Brand managers moeten wel echt in staat zijn om leiderschap te tonen.

Brand managers moeten altijd op de hoogte zijn van nieuwe trends. Dat vergt de nodige aandacht. Ook zijn brand managers veel aan het schakelen en hebben ze veel met deadlines te maken. Dit beroep kan dan ook stressvol zijn. Maar als het lukt om een mooi merk neer te zetten, geeft dit veel positieve energie.

Gerelateerde loopbanen

marketing (M/V/X)
€ 66.450
67% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Brand Manager