Wat doet een Business Development Manager?

Business development managers worden ingehuurd om een bestaand bedrijf uit te breiden door nieuwe en relevante mogelijkheden te vinden. Ze ontwikkelen haalbare zakelijke ontwikkelingsstrategieën die meestal gericht zijn op financieel gewin voor het bedrijf en organiseren zakelijke ontwikkelingsbijeenkomsten met potentiële klanten.

Business development managers pakken leads aan, bouwen connecties op met potentiële nieuwe klanten en maken afspraken voor sales executives. Zij doen onderzoek naar potentiële relazen binnen hun doelmarkten en streven naar leads. Ze gaan achter leads aan, op zoek naar een succesvolle overeenkomst of regeling. Ze hebben inzicht in hun doelmarkt en werken samen met de ontwerp- en verkoopteams van organisaties om ervoor te zorgen dat er aan de eisen en protocols wordt voldaan. Ze nemen deel aan zakelijke bijeenkomsten met potentiële klanten en promoten de producten en diensten van het bedrijf, en voorspellen tegelijkertijd de huidige en toekomstige doelstellingen van de klanten of gaan hiermee aan de slag. Business development managers hebben op zijn minst een bachelordiploma nodig op het gebied van bedrijfskunde, bedrijfsmanagement, financiën, boekhouding, marketing of een gerelateerde sector.

Werk/privé-balans
3,8 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,8 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Business Development Manager

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad voor een Business Development Manager

Lees hoe u Business Development Manager kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

N2
business development manager (M/V/X)
Geen salarisrapporten
N3
N2

Gemiddeld aantal jaren aan ervaring

0 - 1
9%
2 - 4
42%
5 - 7
29%
8+
20%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training
Loopbaanpad bekijken

Sollicitatiegesprekken voor Business Development Manager

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Business Development Manager

Als u werkt als Business Development Manager, zijn Integrator, Cloud computergebruik, Leiderschap en Pijplijn de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Business Development Manager, zijn:
  • vertegenwoordiger (M/V/X)
  • verkoopmanager (M/V/X)
  • administratief medewerker (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

vertegenwoordiger (M/V/X)
€ 56.281
Geen overlap van vaardigheden
verkoopmanager (M/V/X)
€ 72.574
administratief medewerker (M/V/X)
€ 38.194
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Business Development Manager