Hoe wordt u een Civiel ingenieur?

Denkt u erover om Civiel ingenieur te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Civiel ingenieur kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Civiel ingenieur en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Civiel Ingenieur (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Civiel ingenieur.

Stappen om een Civiel Ingenieur (m/v/x) te worden

Als civiel ingenieur bent u verantwoordelijk voor het ontwerp, de logistiek en de bouw van infrastructuurprojecten. Denk bijvoorbeeld aan bruggen die ontworpen en geplaatst moeten worden, of het aanleggen van snelwegen.
Inhoud
1

volg een opleiding civiele techniek

Om uiteindelijk civiel ingenieur te worden, heeft u meerdere opleidingsmogelijkheden. Zowel op hbo- als universitair niveau wordt de opleiding ‘civiele techniek’ aangeboden. Op hbo-niveau is de opleiding erg breed. U krijgt daar vakken als constructie, wet- en regelgeving en projectmanagement. Alles wat u nodig heeft om later de beste projecten op te zetten en te managen met betrekking tot infrastructuur. Volg de hbo-opleiding als u later aan de uitvoerende kant van het vak wilt zitten.

Op universitair niveau zit de opleiding wat anders in elkaar. Daarin komen ook vakken als programmeren en tekenen terug. Vooral die eerste speelt een steeds grotere rol in het leven van de professionele civiel ingenieur. Na de driejarige bachelorfase volgt u de master Civil Engineering. Daarin specialiseert u uzelf in water, transport of bouw.

Dit zijn de meest voor de hand liggende opleidingen. Toch zijn er ook andere opleidingen waarmee u later civiel ingenieur kunt worden. Voorbeelden zijn Bouwkunde, Maritieme Techniek en Werktuigbouwkunde.

Het is aan te raden om al tijdens uw opleiding ervaring op te doen in de civiele techniek. Door als werkstudent zulk werk uit te voeren, doet u ervaring op. Dat kan weer helpen bij het vinden van een baan na uw studie. In dit soort functies heeft u waarschijnlijk een assisterende rol. Maar niets is mooier dan iets bijverdienen in uw toekomstige vakgebied.

2

zoek naar een startersfunctie

Is dit alles gelukt en bent u in het bezit van een bachelordiploma (hbo) of masterdiploma (universiteit)? Dan kunt u op zoek gaan naar een leuke startersfunctie. Het is belangrijk dat u tijdens uw zoektocht zoekt naar vacatures voor civiel ingenieurs waarbij men om geen tot weinig ervaring vraagt.

3

blijf uw vaardigheden verbeteren

De civiel ingenieur van vandaag de dag heeft veel meer kennis en vaardigheden nodig dan die deze professional opdoet tijdens de opleiding. Daarom is het verstandig om ook na het behalen van een diploma een lerende houding aan te blijven nemen en bij te leren. Volg bijvoorbeeld (online) trainingen om uw leiderschapskwaliteiten en communicatieve vaardigheden te verbeteren. Daarmee vergroot u ook nog eens de kans op doorgroeimogelijkheden.

Loopbaanpad: Civiel ingenieur worden

civiel ingenieur (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 44K - € 73K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
17%% toename

senior civiel ingenieur (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 63K - € 63K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

iv civiel ingenieur (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Civiel ingenieur worden

zomerstagiair civiel ingenieur (M/V/X)
civiel ingenieur (M/V/X)
senior civiel ingenieur (M/V/X)
iv civiel ingenieur (M/V/X)
senior leidinggevende civiel ingenieur (M/V/X)
directeur civiel ingenieur (M/V/X)
bewindvoerder civiel ingenieur (M/V/X)
chief civiel ingenieur (M/V/X)
€ 0
€ 16K
€ 32K
€ 48K
€ 80K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Engineering

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Engineering? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Civiel ingenieur. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Civiel ingenieur, evenals overlappende vaardigheden.

bouwkundig ingenieur (M/V/X)
33% overlap van vaardigheden
11% is overgestapt naar een functie als een bouwkundig ingenieur (M/V/X)