Wat doet een Civil Engineer?

Civiel ingenieurs overzien veiligheid, ontwerp, logistiek en bouw of onderhoud van infrastructurele projecten en systemen in zowel de publieke als de private sfeer, waaronder wegen, bruggen en watervoorzieningssystemen. Ze passen wetenschappelijke oplossingen en kennis toe om gemeenschappen te verbeteren en bieden nutsvoorzieningen om te voldoen aan de menselijke basisbehoeften.

Civiel ingenieurs voeren grondonderzoek uit om te zorgen dat funderingen sterk zijn en ze analyseren de resultaten van tests op materialen als beton, hout en asfalt. Ook stellen ze kostenschattingen voor het materiaal, uitrusting en arbeidskosten, onderzoeksrapporten en kaarten voor risicoanalyse op voor de fasen en stappen van het project, net als alle kosten, regelingen en mogelijke milieugevaren. Ze stellen vergunningen op en vullen deze in, net als aanvragen aan lokale, statelijke en landelijke instanties om te verzekeren dat hun projecten zich schikken naar de geldende wetten. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor het relevante uitleggen aan cliënten en gemeenschappen betrokken bij het project, en het presenteren van hun bevindingen aan de maatschappij.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Civil Engineer

Gemiddeld basissalaris

€ 2.903 /maand
Hetzelfde als het landelijke gemiddelde
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
€ 928
Gemiddeld: € 3K
€ 5K
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad voor een Civil Engineer

Lees hoe u Civil Engineer kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

N2
civiel ingenieur (M/V/X)
€ 55.031 per jaar
N3
N4
iv civiel ingenieur (M/V/X)
Geen salarisrapporten
N2

Gemiddeld aantal jaren aan ervaring

0 - 1
16%
2 - 4
30%
5 - 7
26%
8+
28%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training
Loopbaanpad bekijken

Sollicitatiegesprekken voor Civil Engineer

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Civil Engineer

Als u werkt als Civil Engineer, zijn AutoCAD, Schattingen van de kosten, Statica, Differentiaalrekenen en Microsoft Office Suite de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Civil Engineer, zijn:
  • bouwkundig ingenieur (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

bouwkundig ingenieur (M/V/X)
€ 54.639
25% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Civil Engineer