Wat doet een Clinical Chart Abstractor?

Klinische analisten installeren en beheren computersystemen voor ziekenhuizen en medische faciliteiten en zorgen er daarnaast voor dat deze soepel functioneren, onderhouden worden en geüpgraded zijn. Ze ontwikkelen netwerken en software, installeren deze en trainen het personeel hoe ze, op de juiste manier, deze informatiesystemen moeten gebruiken. Ze houden toezicht op het personeel van de afdeling databeheer en analyseren data, om zo verbeterpunten te kunnen identificeren. Ze zorgen voor systeem upgrades en het onderhoud ervan, daarnaast zorgen ze voor de vastlegging van klinische data en de verwerkingen ervan, zoals letsel, verificatie, archivering en informatiebeveiliging. Ze analyseren de klinische data om zo de workflow te optimaliseren, zorgen voor de verwerkingen van rapporten en documentatie en trainen het personeel om te gaan met de systemen en om zo data correct vast te kunnen leggen voor toekomstige analyses.

Klinische analisten houden toezicht op, en trainen data technici in de technische procedures en software die worden gebruikt om productiviteit en nauwkeurigheid te garanderen. Klinische analisten voeren op regelmatig basis systeem upgrades en kwaliteitscontroles uit en onderhouden daarnaast de apparatuur om zo de productiviteit en efficiëntie te verbeteren. Er is ook communicatie met medisch personeel om de vereisten voor data-analyse en classificatie hiervan te bepalen. Klinische analisten moeten beschikken over een bachelordiploma in de computerwetenschappen, biowetenschappen of aanverwante gebieden.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Clinical Chart Abstractor in de buurt van Nederland

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Clinical Chart Abstractor. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Clinical Chart Abstractor worden

Lees hoe u Clinical Chart Abstractor kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Clinical Chart Abstractor

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Clinical Chart Abstractor

Beroepen die het meest lijken op dat van Clinical Chart Abstractor, zijn:
  • software engineer (M/V/X)
  • software ontwikkelaar (M/V/X)
  • webontwikkelaar (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

software engineer (M/V/X)
€ 65.000
Geen overlap van vaardigheden
software ontwikkelaar (M/V/X)
€ 65.000
Geen overlap van vaardigheden
webontwikkelaar (M/V/X)
€ 48.000
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Clinical Chart Abstractor