Wat doet een Cloud Engineer?

Cloud engineers specialiseren in het creëren, testen en implementeren van software-applicaties bij een bedrijf of een organisatie. Ze zijn de technische professionals die verantwoordelijk zijn voor het plannen, ontwerpen, managen, onderhouden, en ondersteunen van cloud computingstoepassingen. Ze bepalen de technologische behoeftes van hun cliënt en suggereren oplossingen die daaraan voldoen. Ze verbeteren de levering van cloud deployments en werken samen met ontwikkelingsteams en ander personeel om applicatiediensten te stroomlijnen.

Cloud engineers evalueren oudere applicaties en bepalen hun levensvatbaarheid om gemigreerd of getransfereerd te worden naar cloud diensten. Ze ontwerpen, implementeren, en beheren cloud-gebaseerde systemen voor bedrijven en wanneer passend, helpen ze met het debuggen van cloud stacks. Ze werken samen met technisch en ontwikkelingsteams om optimale oplossingen te evalueren en te identificeren en om teams te onderwijzen in de implementatie van nieuwe cloud technologieën en initiatieven. Cloud ingenieurs moeten beschikken over een bachelordiploma in informatietechnologie of computerwetenschappen en volledig thuis zijn in programmeertalen waaronder Java of C++.

Werk/privé-balans
3,9 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
4,0 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Cloud Engineer in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 6.544 /maand
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Cloud Engineer worden

Lees hoe u Cloud Engineer kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Cloud Engineer

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van cloud engineers (m/v/x)

Een cloud engineer (m/v/x) brengt de dag door met het analyseren, ontwerpen en ontwikkelen van cloudoplossingen voor bedrijven. Een cloud engineer kan bijvoorbeeld de taak krijgen om een bedrijfsnetwerk te verplaatsen naar de cloud. Op het moment dat dat is gelukt, is het aan de cloud engineer om de cloud te testen, beveiligen en onderhouden.

Dat is het zeker. Steeds meer bedrijven verplaatsen hun data vanuit interne systemen naar systemen die gebaseerd zijn op de cloud. Het overzetten hiervan is een intensieve klus waar specifieke kennis voor nodig is. Cloud engineer worden, biedt daarom mooie carrièreperspectieven met een goed salaris.

Een cloud engineer verdient zeker niet slecht. In Nederland verdient een cloud engineer namelijk gemiddeld € 6.544 per maand. Cloud engineers die net aan hun carrière beginnen, verdienen minimaal € 4.813 per maand. Uiteindelijk kan het salaris oplopen tot maar liefst € 9.039 per maand. De hoogte van het salaris is onder andere afhankelijk van factoren zoals werkervaring en eventuele specialismen.

Een van de grootste uitdagingen voor cloud engineers, is dat ze niet alleen kennis nodig hebben van cloudsystemen. Want op het moment dat ze een systeem over willen zetten naar de cloud, moeten ze ook weten hoe het huidige systeem werkt. Het voelt misschien vreemd om daar aandacht aan te besteden omdat dit achterhaald kan aanvoelen, maar het is wel noodzakelijk.

Gerelateerde loopbanen

software engineer (M/V/X)
€ 65.000
Geen overlap van vaardigheden
software ontwikkelaar (M/V/X)
€ 65.000
Geen overlap van vaardigheden
devops engineer (M/V/X)
€ 65.000
Geen overlap van vaardigheden
website reliability engineer (M/V/X)
€ 90.000
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Cloud Engineer