Hoe wordt u een COPY OPERATOR?

Denkt u erover om COPY OPERATOR te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u COPY OPERATOR kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een COPY OPERATOR en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Operator (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht COPY OPERATOR.

Stappen om een Operator (m/v/x) te worden

Een operator is verantwoordelijk voor het bedienen van productiemachines en houdt productieprocessen in de gaten. Als operator kunt u zich specialiseren tot bijvoorbeeld procesoperator of machine-operator. Hebt u interesse om operator te worden en bent u technisch aangelegd? Dan leest u hieronder hoe u in vier stappen operator wordt.
Inhoud
1

Behaal een mbo-diploma.

Om operator te worden moet u in het bezit zijn van een technisch mbo-diploma. Veel werkgevers eisen dat dit een Vapro-diploma is. Vapro is een organisatie die opleidingen aanbiedt binnen de proces- en maakindustrie. Andere onderwijsinstellingen in Nederland bieden soortgelijke opleidingen aan, waaronder de opleiding Mechanisch Operator A. Ook bestaat er een Vapro-opleiding Basisoperator waarmee u kunt gaan werken als assistent van een procesoperator.

2

Kies de juiste opleiding uit.

Er bestaan meerdere Vapro-opleidingen op verschillende niveaus:

  • Vapro basisoperator: Dit is een opleiding op mbo 1-niveau. U wordt hiermee opgeleid tot assistent van een operator. Dit diploma kunt u binnen een jaar behalen.
  • Vapro A: Tijdens de Vapro A-opleiding wordt u opgeleid tot zelfstandig werkend operator die vooral aan machines werkt. De opleiding duurt gemiddeld twee jaar en is op mbo 2-niveau.
  • Vapro B: Met een Vapro B-opleiding wordt u opgeleid tot allround operator die zich vooral op processen richt. De opleiding is op mbo 3-niveau en duurt gemiddeld drie jaar.
  • Vapro C: Een Vapro C-opleiding is een opleiding op mbo 4-niveau. Hiermee wordt u opgeleid tot hoofdoperator die leidinggeeft aan een team. De opleiding duurt ongeveer vier jaar.

Voor alle opleidingen geldt dat werken centraal staat in de opleiding. Dit houdt in dat u gemiddeld 4 dagen in de week werkt en 1 dag per week naar school gaat. Daarnaast besteedt u nog ongeveer 10 uur per week aan huiswerk. Onderwijsinstellingen kunnen u helpen aan een baan bij een erkend leerbedrijf. U kunt ook zelf op zoek gaan naar een bedrijf waar u de mogelijkheid krijgt om een opleiding te volgen.

3

Doe werkervaring op.

Als u een Vapro-diploma of een diploma van een vergelijkbare opleiding hebt behaald, kunt u solliciteren op een baan als operator. Uiteraard kunt u het beste op een functie solliciteren die past bij het niveau van opleiding die u hebt gedaan. Als blijkt dat u uw werk goed doet, dan kunt u altijd een opleiding op een hoger niveau doen om verder te groeien als operator. Vaak zijn er op dat moment mogelijkheden om een verkort traject in te gaan.

4

Groei door.

Als u als operator op mbo 4-niveau werkt, dan hebt u ook nog de mogelijkheid om een Vapro D-diploma te behalen. Dit is een opleiding op hbo-niveau die niet alleen op productieprocessen -en machines gericht is. Tijdens deze opleiding leert u namelijk ook managementvaardigheden aan. Hierdoor bent u in staat om een heel bedrijf in de procestechniek aan te sturen. U hebt als operator dus ontzettend veel doorgroeimogelijkheden.

Loopbaanpad: COPY OPERATOR worden

operator (M/V/X)

8+Jaar ervaring
€ 38K - € 59K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
7%% toename

senior operator (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 65K - € 86K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

iv operator (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: COPY OPERATOR worden

i operator (M/V/X)
operator (M/V/X)
senior operator (M/V/X)
iv operator (M/V/X)
v operator (M/V/X)
chief operator (M/V/X)
€ 0
€ 20K
€ 40K
€ 60K
€ 100K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Operations

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Operations? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een COPY OPERATOR. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een COPY OPERATOR, evenals overlappende vaardigheden.