Wat doet een Corporate Recruiter?

Werk/privé-balans
4,2 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
4,2 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Corporate Recruiter in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 6.815 /maand
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Corporate Recruiter worden

Lees hoe u Corporate Recruiter kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

corporate recruiter (M/V/X)
€ 52.633 per jaar
senior corporate recruiter (M/V/X)
€ 70.276 per jaar
Corporate Recruiter

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
17%
2 - 4
55%
5 - 7
21%
8+
7%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Corporate Recruiter

Veelgestelde vragen over de rol en verantwoordelijkheden van corporate recruiters (m/v/x)

De werkdag van een Corporate Recruiter (m/v/x) draait volledig om het scouten en aantrekken van talentvolle kandidaten voor bedrijven. Meestal zijn recruiters betrokken bij alle stadia van het recruitmentproces, variërend van het plaatsen van vacatures op verschillende mediaplatforms tot het doorlezen van motivatiebrieven en het voeren van sollicitatiegesprekken.

Ja, Corporate Recruiter worden is een goede loopbaankeuze. Dankzij de grote vraag naar professionals in de recruitmentsector zijn er veel vacatures voor corporate recruiters te vervullen. Bovendien kunnen recruiters een mooie carrière opbouwen door te stromen naar senior posities. Daar komt bij dat het een leuke rol is, georiënteerd op mensen en talentontwikkeling.

Ja, het gemiddelde salaris van een Corporate Recruiter in Nederland is € 6.815 per maand. Doorgaans variëren de inkomens van recruitmentprofessionals tussen € 4.696 en € 8.930 per maand. Sommige corporate recruiters kunnen hun salarissen aanvullen met bonussen of verdienen meer omdat ze een senior functie krijgen aangeboden.

Net als bij elk beroep, komt ook de functie van Corporate Recruiter met de nodige uitdagingen. Voor deze loopbaan is het belangrijk om vindingrijk te zijn en over sterke communicatieve vaardigheden te beschikken. In sectoren met aanhoudende personeelstekorten, zoals de techniek en het onderwijs, kan de werkdruk bovendien hoog zijn.

Gerelateerde loopbanen

recruiter (M/V/X)
€ 52.231
33% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Corporate Recruiter