Wat doet een Data Scientist Trainee?

Data scientists verzamelen, onderzoeken en interpreteren data en gebruiken de conclusies die ze op basis van die informatie doen om aanbevelingen te verstrekken met als doel het geven van richting aan de besluitvorming en strategische planning van organisaties. Ze ontwikkelen en implementeren systemen en processen voor het verzamelen en evalueren van data, spelen een actieve rol bij het selecteren van programma's en tools voor data-analyse en houden toezicht op de implementatie van deze middelen. Ook vertalen ze wetenschappelijke en technische informatie om het beleid en de beslissingen op basis van deze gegevens te sturen. Daarnaast ontwikkelen ze voorspellende modellen en workflows en stellen ze soms presentaties en technische gidsen samen.

Data scientists beschikken over het algemeen op zijn minst over een bachelordiploma in een technisch of wetenschappelijk vakgebied, hoewel een hogere graad een pre is. Voor deze functie is praktijkervaring met data-analyse en met datamanagement-tools en -programma's vereist. Daarnaast zijn sterke analytische en projectmananegementvaardigheden ook noodzakelijk.

Werk/privé-balans
4,0 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,9 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Data Scientist Trainee in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 7.360 /maand
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Data Scientist Trainee worden

Lees hoe u Data Scientist Trainee kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

data scientist (M/V/X)
€ 60.000 per jaar
senior data scientist (M/V/X)
€ 81.214 per jaar
lead data scientist (M/V/X)
€ 80.000 per jaar
Data Scientist Trainee

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
8%
2 - 4
80%
5 - 7
6%
8+
6%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Data Scientist Trainee

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van data scientists (m/v/x)

Een data scientist (m/v/x) zoekt naar verbanden in grote hoeveelheden data. Met deze gegevens helpen ze bedrijven om nieuwe bedrijfsstrategieën op te zetten. Dit doet een data scientist door doelen vast te stellen, data te verzamelen, de data te analyseren en modellen te ontwikkelen die deze data verwerken. Data scientists hebben veel kennis op het gebied van wiskunde, statistiek en bedrijfskunde.

Data science kan een geweldige carrière opleveren. Data scientists zijn van onschatbare waarde voor veel bedrijven omdat ze belangrijke onderzoeksresultaten bloot kunnen leggen. Met hun expertise kunnen ze dan ook een heel mooi salaris verdienen. Het loont dus zeker om data scientist te worden.

In Nederland worden ze dat zeker. Een data scientist verdient gemiddeld € 7.360 per jaar. Dit bedrag ligt ruim boven het modale inkomen. Data scientist die al wat werkervaring op hebben gedaan, kunnen een salaris verdienen tot € 11.120 per jaar.

Data scientist hebben niet de makkelijkste baan. Het is al een uitdaging om verbanden te vinden in grote hoeveelheden data. Maar het is nog lastiger om vervolgens met concreet advies te komen waarop bedrijven hun bedrijfsstrategie baseren. Dat het een uitdaging is, betekent niet dat het geen interessante klus is om te doen. Veel data engineers krijgen er juist energie van om met zoveel data aan het werk te gaan.

Gerelateerde loopbanen

bi analyst (M/V/X)
€ 60.413
14% overlap van vaardigheden
data-analist (M/V/X)
€ 55.217
29% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Data Scientist Trainee