Wat doet een Database Developer?

Database-ontwikkelaars creëren en implementeren computerdatabases door eerst het beste databasebeheersysteem te bepalen voor cliënten. Ze analyseren de benodigdheden van een bedrijf door een effectief databasesysteem samen te stellen die aan deze behoeften voldoet en testen databaseprogramma's op efficiëntie en prestaties terwijl ze troubleshooten en problemen oplossen. Om te helpen bij het proces gebruiken database-ontwikkelaars hun kennis over software, gegevensintegriteitspraktijken, het programmeren van talen en andere factoren die komen kijken bij databasesystemen. Ze beheren de testprocedure voor prestaties om te verzekeren dat databases correct functioneren en troubleshooten potentiële problemen.

Database-ontwikkelaars maken testrapporten en dienen die in, alsmede informatie om indien nodig het databasesysteem te verbeteren, en genereren documentatie over het systeem, leveren gebruikers een handleiding en ondersteunende documentatie. Wanneer er veranderingen gebeuren, werken zij de documentatie bij. Database-ontwikkelaars hebben een bachelordiploma in computerwetenschap nodig, geavanceerde SQL-vaardigheden en kennis van nieuwe en opkomende technologieën nodig.

Werk/privé-balans
3,7 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,7 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor een Database Developer

Gemiddeld basissalaris

€ 4.231 /maand
Hetzelfde als het landelijke gemiddelde
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
€ 4K
Gemiddeld: € 4K
€ 4K
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad voor een Database Developer

Lees hoe u Database Developer kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Loopbaanpad bekijken

Sollicitatiegesprekken voor Database Developer

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Database Developer

Beroepen die het meest lijken op dat van Database Developer, zijn:
  • data engineer (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

data engineer (M/V/X)
€ 60.000
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Database Developer