Wat doet een DB2 Database Administrator?

Database administrators zijn verantwoordelijk voor de opbouw van operationele, veilige en doorzoekbaar databasesystemen in een bedrijf. Hiertoe maken ze gebruik van de rol die ieder gebruiker speelt binnen het bedrijf en houden ze rekening met de behoeften en visie van de eindgebruikers. Ze zijn verantwoordelijk voor het opslaan, organiseren, presenteren, gebruiken en analyseren van de databasebeheersoftware van het bedrijf. Ze streven ernaar om te voldoen aan de opslag- en databasebehoeften van het bedrijf door nieuwe databases te op te zetten of door bestaande gegevens van oude naar nieuwe systemen over te zetten. Ze voeren ook tests of wijzigingen uit om er zeker van te zijn dat een database correct functioneert.

Database administrators lossen problemen op door probleemoplossing voor programma's of hardware te voorzien indien nodig. Ze bespreken beveiligingsmaatregelen op regelmatige basis met zowel de bedrijven waarin ze werken als met andere beheerders. Ze maken gebruik van software voor gegevensopslag en zorgen ervoor dat die gegevens zowel beveiligd zijn tegen onbevoegde toegang als tegelijkertijd direct beschikbaar zijn voor geautoriseerde gebruikers. Als medewerkers van data-analisten zorgen ze ervoor dat relevante partijen gemakkelijk toegang hebben tot de gegevensbanken. Voor de functie van databasebeheerders is een bachelordiploma in informatica vereist. Daarnaast wordt vaak een een masterdiploma in database- of informatietechnologie gevraagd.

Werk/privé-balans
3,8 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,7 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Db2 Database Administrator

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Db2 Database Administrator. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: DB2 Database Administrator worden

Lees hoe u DB2 Database Administrator kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

database administrator (M/V/X)
€ 70.205 per jaar
senior database administrator (M/V/X)
€ 63.094 per jaar
DB2 Database Administrator

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
5%
2 - 4
55%
5 - 7
27%
8+
13%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor DB2 Database Administrator

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie DB2 Database Administrator

Als u werkt als DB2 Database Administrator, zijn Microsoft SQL server, Shell script gebruiken, PostgreSQL, SAS en DB2 Luw de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Vacatures voor DB2 Database Administrator