Hoe wordt u een Design Engineer?

Denkt u erover om Design Engineer te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Design Engineer kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Design Engineer en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Design Engineer (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Design Engineer.

Stappen om een Design Engineer (m/v/x) te worden

Een design engineer gebruikt ontwerpsoftware om productontwerpen en productieprocessen te ontwikkelen en te verbeteren. Als u goed overweg kunt met computersoftware, oog voor detail hebt en graag ontwerpt, dan kunt u een carrière als design engineer overwegen. Hieronder leest u welke stappen u moet zetten om design engineer te worden.
Inhoud
1

Behaal een hbo-bachelor

De meeste werkgevers zoeken design engineers die minimaal een hbo-bachelor hebben behaald op het gebied van werktuigbouwkunde of een vergelijkbare technische opleiding. In een enkel geval is een technische mbo-diploma ook voldoende. Houd er in dat geval rekening mee dat het moeilijker kan zijn om een baan als design engineer te vinden. Het is van belang dat u tot in detail weet hoe CAD-software werkt. Dit is dan ook een onderdeel waar zeker aandacht aan besteed moet worden tijdens uw studie. De opleiding werktuigbouwkunde duurt vier jaar en kunt u op verschillende technische hogescholen in Nederland volgen.

2

Doe werkervaring op

Al tijdens uw studie krijgt u de kans om stage te lopen. Maak van deze kans gebruik door een stage te zoeken als design engineer. Hierdoor kunt u tijdens uw studie werkervaring opdoen en vergroot u de kans om een baan als design engineer te vinden na het afstuderen.

3

Bouw een portfolio op

Op het moment dat u stageloopt als design engineer, kunt u beginnen met het opbouwen van een portfolio. Dit is een belangrijke stap, want een portfolio kan doorslaggevend zijn voor een werkgever om u aan te nemen. Laat in uw portfolio heel concrete voorbeelden van productontwerpen en ander werk zien. Voeg ook de opdrachtbeschrijvingen toe, zodat potentiële werkgevers deze kunnen vergelijken met het eindresultaat dat u opgeleverd hebt. Hoe voller een portfolio, hoe meer indruk u kunt maken.

4

Volg extra CAD-trainingen

Als design engineer moet u alles weten van CAD-software. Daar zijn verschillende systemen in, waaronder CATIA, FIDES, ACAD of UG NX. Het kan nooit kwaad om extra trainingen te volgen als u sommige systemen nog niet goed beheerst. Voor veel CAD-systemen zijn er online trainingen te vinden die slechts een paar uur of een aantal dagen tijd in beslag nemen. Het maakt niet alleen uw werk makkelijker als u meer kennis hebt. Maar het feit dat u de moeite hebt genomen om extra trainingen te volgen, is voor een potentiële werkgever ook een teken dat u echt gemotiveerd bent om design engineer te worden.

5

Solliciteer op een baan

Nu is het tijd om op een baan als design engineer te solliciteren. Vaak is werkervaring een pré, maar geen harde vereiste. Daarom is het zo belangrijk om alvast een stage als design engineer te lopen. Dan hebt u in elk geval ervaring opgedaan. Er zijn ook bedrijven die junior-posities aanbieden. Vaak werkt u één tot twee jaar als junior voordat u doorgroeit naar een baan als reguliere design engineer. Met drie tot vijf jaar werkervaring kunt u mogelijk doorgroeien tot senior design engineer.

Loopbaanpad: Design Engineer worden

design engineer (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 56K - € 71K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
43%% toename

senior design engineer (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 72K - € 89K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

lead design engineer (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
€ 54K - € 70K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Design Engineer worden

i design engineer (M/V/X)
design engineer (M/V/X)
senior design engineer (M/V/X)
leidinggevende design engineer (M/V/X)
lead design engineer (M/V/X)
assistent-hoofd design engineer (M/V/X)
directeur design engineer (M/V/X)
beherend vennoot design engineer (M/V/X)
bewindvoerder design engineer (M/V/X)
chief design engineer (M/V/X)
€ 0
€ 20K
€ 40K
€ 60K
€ 100K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Engineering

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Engineering? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Design Engineer. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Design Engineer, evenals overlappende vaardigheden.