Wat doet een Directeur productmanagement?

Productmanagers zijn verantwoordelijk voor de strategie en blauwdruk van een product of productlijn. Hun taak is het uitvinden van het waarom, wat en wanneer van een product, en ze communiceren de bedrijfswaarde aan een productteam op een duidelijke, beknopte manier zodat het team het doel achter het product begrijpt. Ze leiden het productteam en alle aspecten van het product vanaf het idee tot aan de lancering.

Productmanagers overzien de ontwikkeling en verbetering van producten en begrijpen de ervaring van klanten om prijzen van producten vast te stellen en om mogelijke toekomsite benodigdheden in te schatten. Ze presenteren marktvoorspellingen en implementeren de winst- en kostenschattingen van projecten. Ze staan vaak op het kruispunt tussen bedrijfstechnologie en gebruikerservaring. Ze onderzoeken zowel de markt en eisen van klanten alsook de competitie om de visie van het product te beïnvloeden. Ze voeren strategische en tactische rollen uit in een bedrijf en wisselen tussen verschillende functies. Ze letten erop of het product de bedrijfsdoelen behaalt en of de maximale opbrengst uit de investering wordt gehaald. Productbeheerders hebben een bachelordiploma in bedrijfskunde, management of een gerelateerd werkgebied nodig.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaringMeer dan 8 jaar

Salarissen voor een Directeur Productmanagement

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Directeur Productmanagement. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Directeur productmanagement worden

Lees hoe u Directeur productmanagement kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

directeur productmanager (M/V/X)
€ 119.207 per jaar
beherend vennoot productmanager (M/V/X)
€ 95.634 per jaar
Directeur productmanagement

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
1%
2 - 4
4%
5 - 7
10%
8+
85%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Directeur productmanagement

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Directeur productmanagement

Als u werkt als Directeur productmanagement, zijn Segmenten, Zakelijk inzicht en Leiderschap de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Directeur productmanagement, zijn:
  • manager productassortiment (M/V/X)
  • productmarketing (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

manager productassortiment (M/V/X)
€ 70.000
productmarketing (M/V/X)
€ 72.141
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Directeur productmanagement