Wat doet een Directeur productmanagement?

Productmanagers zijn verantwoordelijk voor de strategie en blauwdruk van een product of productlijn. Hun taak is het uitvinden van het waarom, wat en wanneer van een product, en ze communiceren de bedrijfswaarde aan een productteam op een duidelijke, beknopte manier zodat het team het doel achter het product begrijpt. Ze leiden het productteam en alle aspecten van het product vanaf het idee tot aan de lancering.

Productmanagers overzien de ontwikkeling en verbetering van producten en begrijpen de ervaring van klanten om prijzen van producten vast te stellen en om mogelijke toekomsite benodigdheden in te schatten. Ze presenteren marktvoorspellingen en implementeren de winst- en kostenschattingen van projecten. Ze staan vaak op het kruispunt tussen bedrijfstechnologie en gebruikerservaring. Ze onderzoeken zowel de markt en eisen van klanten alsook de competitie om de visie van het product te beïnvloeden. Ze voeren strategische en tactische rollen uit in een bedrijf en wisselen tussen verschillende functies. Ze letten erop of het product de bedrijfsdoelen behaalt en of de maximale opbrengst uit de investering wordt gehaald. Productbeheerders hebben een bachelordiploma in bedrijfskunde, management of een gerelateerd werkgebied nodig.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaringMeer dan 8 jaar

Salarissen voor Directeur Productmanager in de buurt van Nederland

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Directeur Productmanager. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Directeur productmanagement worden

Lees hoe u Directeur productmanagement kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

directeur productmanager (M/V/X)
€ 119.207 per jaar
beherend vennoot productmanager (M/V/X)
€ 95.634 per jaar
Directeur productmanagement

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
1%
2 - 4
4%
5 - 7
10%
8+
85%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Directeur productmanagement

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van productmanagers (m/v/x)

Productmanagers (m/v/x) zijn verantwoordelijk voor het succes van een product of een productlijn. Een productmanager ontwikkelt productstrategieën, helpt mee in het ontwerpproces, is verantwoordelijk voor de productie, stelt budgetten samen en is betrokken bij marketingcampagnes. Ook houdt een productmanager toezicht op de verkoop en analyseert verkoopresultaten. Productmanagers proberen zoveel mogelijk te verkopen tegen zo min mogelijk kosten.

Het mooie aan het werk van een productmanager is dat iemand vanaf het productidee tot aan de verkoop ervan betrokken is. Het is heel interessant om zo’n proces te zien evolueren. Productmanagers zijn vooral gewild in sectoren die goederen voor consumenten produceren, bijvoorbeeld in de retail. Meestal werken ze doordeweeks tijdens reguliere kantooruren en zijn ze vrij in het weekend. Productmanager worden levert ook een mooi salaris op.

Werken als productmanager vereist goede vaardigheden op het gebied van projectmanagement en probleemoplossend vermogen. Een van de grootste uitdagingen is dat teams en andere afdelingen van alle niveaus zich vaak tot de productmanager wenden om ervoor te zorgen dat ze hun deadlines en productdoelstellingen halen. Deze mate van verantwoordelijkheid kan soms stressvol zijn.

Gerelateerde loopbanen

manager productassortiment (M/V/X)
€ 75.000
productmarketing (M/V/X)
€ 71.741
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Directeur productmanagement