Wat doet een Software Engineer/Chief Executive Officer?

Software engineers ontwikkelen de systemen en software voor bedrijven met producten die variëren van bedrijfsapplicaties en games tot netwerk controlesystemen en besturingssystemen. Ze overleggen met de eindgebruiker om te bepalen wat hun wensen en behoeften zijn, daarnaast ontwerpen, ontwikkelen en testen ze een systeem of een applicatie op basis van de specificaties van de eindgebruiker.

Software engineers maken een assessment van bestaande systemen en applicaties, geven aanbevelingen voor relevante upgrades en werken samen met andere ontwikkelaars en engineers om software te maken. Software engineers houden toezicht op documentatie ontwikkeling en werken nauw samen met klanten en de verschillende afdelingen, waarbij ze de de status van het project en eventuele voorstellen communiceren. Ze monitoren de voortgang van het systeem en delen kritische project data met teamleden terwijl ze de samenhang tussen de teams versterken en opbouwen alsmede ook projectplannen ontwikkelen en uitvoeren. Ze passen het idee van de beste oefeningen toe, terwijl de standaard operationele procedures vorm geven aan de toekomst van de bedrijfssystemen. Software engineers moeten ten minste beschikken over een bachelordiploma in de computerwetenschappen, software engineering of een ander gerelateerd vakgebied. Met daarnaast nog vijf tot zeven jaar ervaring op het gebied van software engineering of softwareontwikkeling.

Werk/privé-balans
3,9 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,8 ★
Gem. ervaringMeer dan 8 jaar

Salarissen voor Directeur Software Engineer in de buurt van Nederland

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Directeur Software Engineer. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Software Engineer/Chief Executive Officer worden

Lees hoe u Software Engineer/Chief Executive Officer kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

directeur software engineer (M/V/X)
€ 106.640 per jaar
beherend vennoot software engineer (M/V/X)
€ 137.287 per jaar
Software Engineer/Chief Executive Officer

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
1%
2 - 4
2%
5 - 7
7%
8+
90%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Software Engineer/Chief Executive Officer

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van software engineers (m/v/x)

Software engineers (m/v/x) ontwerpen en onderhouden software voor onder andere computers en (online) applicaties. Hun dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het ontwerpen van nieuwe programma's, het analyseren en bijwerken van bestaande software en het bijhouden van ontwikkelingen in lopende projecten. Daarnaast grijpen deze professionals natuurlijk in wanneer er zich fouten in de systemen voordoen.

Software engineering is een snelgroeiend vakgebied met veel verschillende mogelijkheden binnen uiteenlopende branches. Gezien technologie een steeds belangrijkere rol inneemt in de maatschappij, is de verwachting dat de vraag naar kundige professionals alleen maar blijft stijgen. Het aantal vacatures voor software engineers neemt vooralsnog dus alleen maar toe. Als u software engineer wilt worden, kunt u zichzelf bovendien specialiseren in uiteenlopende onderwerpen en vaardigheden. Software engineering is tenslotte een ontzettend breed vakgebied. Dat er zoveel verschillende soorten specialismen en doorgroeimogelijkheden zijn, maakt het een extra interessant beroep.

Werken als software engineer is niet voor iedereen weggelegd. Deze professionals moeten op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de technologie en verschillende soorten programmeertalen beheersen om niet achter te gaan lopen. Analytisch vermogen, aandacht voor detail en leergierigheid zijn essentieel als u dit beroep wilt gaan uitoefenen.

Gerelateerde loopbanen

software ontwikkelaar (M/V/X)
€ 65.000
43% overlap van vaardigheden
front-end engineer (M/V/X)
€ 67.052
29% overlap van vaardigheden
full stack engineer
€ 71.429
43% overlap van vaardigheden
webontwikkelaar (M/V/X)
€ 50.400
14% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Software Engineer/Chief Executive Officer