Wat doet een Director of Strategy?

Strategiemanagers evalueren een organisatie om hun sterke en zwakke punten te bepalen, alsook hun operationele doeltreffendheid en mogelijkheden voor verbetering . Ze bevelen initiatieven van interne en externe actoren aan om risico's te minimaliseren en plannen te formuleren om aldus langetermijndoelen te bereiken. Ze beoordelen de prestaties van de organisatie en ontwikkelen haalbare doelstellingen door processen te implementeren die de effectiviteit van de organisatie verbeteren en tegelijkertijd een duurzaam concurrentievoordeel opbouwen.

Strategiemanagers ondersteunen de ontwikkeling van een organisatiestrategie op lange termijn. Ze verrichten onderzoek en analyseren de operationele doeltreffendheid, processen en belanghebbenden. Ze stemmen de doelstellingen van elke afdeling en de toewijzing van processen en middelen af op de algemene organisatiestrategie. Daarnaast evalueren ze concurrenten en trends in de markt. Ze identificeren risico's en opportuniteiten waarna ze hun bevindingen rapporteren, samen met prognoses en aanbevolen acties. Ze monitoren en rapporteren projecten. Ze ondersteunen en begeleiden het management in de besluitvorming. De functie van strategiemanager vereist een diploma in toegepaste economie of een relevant domein; sommige werkgevers geven de voorkeur aan houders van een Master in Business Administration (MBA).

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Director of Strategy

Gemiddeld basissalaris

€ 97.683 /jr
Hetzelfde als het landelijke gemiddelde
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
€ 67K
Gemiddeld: € 98K
€ 161K
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Director of Strategy worden

Lees hoe u Director of Strategy kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

strategie manager (M/V/X)
€ 80.401 per jaar
senior strategie manager (M/V/X)
€ 100.488 per jaar
lead strategie manager (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Director of Strategy

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
6%
2 - 4
47%
5 - 7
34%
8+
13%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Director of Strategy

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Director of Strategy

Als u werkt als Director of Strategy, zijn Advieservaring, Statistieken, Kritisch denkvermogen, SQL en Leiderschap de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Director of Strategy, zijn:
  • productieleider (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

productieleider (M/V/X)
€ 77.790

Vacatures voor Director of Strategy