Hoe wordt u een Document Control Specialist?

Denkt u erover om Document Control Specialist te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Document Control Specialist kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Document Control Specialist en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Compliance Officer (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Document Control Specialist.

Stappen om een Compliance Officer (m/v/x) te worden

Een compliance officer zorgt ervoor dat een bedrijf voldoet aan alle relevante wetten, regels en richtlijnen. Het is een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheden en een interessant takenpakket, dat onder andere bestaat uit het analyseren van risico’s, implementeren van compliance policies en vergaderen met bestuursleden en medewerkers. Bent u geïnteresseerd in zowel het bedrijfsleven als juridische kwesties? Dan is deze loopbaan mogelijk wat voor u. Hieronder leest u hoe u in enkele stappen een succesvolle compliance officer kunt worden.

Inhoud
1

Bepaal uw vakgebied.

Omdat compliance officers in allerlei verschillende soorten bedrijven kunnen werken, is het belangrijk dat u vanaf het begin goed nadenkt over het vakgebied waarop u zich wilt gaan richten. U kunt bijvoorbeeld aan de slag in de financiële sector, gezondheidszorg, projectontwikkeling, onderwijsinstellingen of overheidsinstanties.

2

Haal een bachelordiploma in een relevant vakgebied. 

Wanneer u uw vakgebied hebt bepaald, is het tijd om een geschikte opleiding te volgen, het liefst op universitair niveau. Om als compliance officer aan de slag te gaan, zult u tenminste een bachelordiploma moeten halen. Welke opleiding het meest geschikt is, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke doelen. Wel is het hoe dan ook belangrijk dat u een opleiding kiest waarin u leert over bedrijfsvoering en wet- en regelgeving.

3

Volg een universitaire masteropleiding. 

Na het behalen van uw bachelordiploma, is het tijd om een relevante aanvullende masteropleiding te volgen. Geschikte opties zijn bijvoorbeeld bedrijfseconomie, accountancy of een juridische studie. Als u een hbo-diploma heeft, zult u eerst een schakelprogramma moeten volgen voordat u aan de masteropleiding kunt beginnen.

4

Volg de postdoctorale opleiding tot compliance officer.

Ook na het halen van uw masterdiploma bent u er nog niet. U zult eerst nog een postdoctorale opleiding moeten volgen voordat u uzelf officieel compliance officer mag noemen. In Nederland kunt u voor deze studie terecht bij het Nederlands Compliance Instituut, het NIBE-SVV of aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Deze opleiding duurt ongeveer een jaar.

5

Blijf uzelf ontwikkelen.

Na het behalen van uw postdoctorale graad, kunt u eindelijk solliciteren op vacatures voor compliance officers. Wanneer u eenmaal aan het werk bent, is het belangrijk dat u uzelf constant blijft ontwikkelen. Wetten, regels en richtlijnen veranderen tenslotte voortdurend. Door uzelf te blijven bijscholen en uw kennis uit te breiden, zorgt u ervoor dat u uw werk- of opdrachtevers zo goed mogelijk kunt helpen.

Loopbaanpad: Document Control Specialist worden

compliance officer (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 57K - € 84K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

senior compliance officer (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 56K - € 126K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
22%% toename

lead compliance officer (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Document Control Specialist worden

i compliance officer (M/V/X)
compliance officer (M/V/X)
assistent-manager compliance officer (M/V/X)
senior compliance officer (M/V/X)
leidinggevende compliance officer (M/V/X)
lead compliance officer (M/V/X)
senior leidinggevende compliance officer (M/V/X)
directeur compliance officer (M/V/X)
assistent-directeur compliance officer (M/V/X)
beherend vennoot compliance officer (M/V/X)
mededirecteur compliance officer (M/V/X)
hoofd compliance officer (M/V/X)
€ 0
€ 28K
€ 56K
€ 84K
€ 140K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Operations

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Operations? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Document Control Specialist. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Document Control Specialist, evenals overlappende vaardigheden.

compliance analyst (M/V/X)
17% overlap van vaardigheden
27% is overgestapt naar een functie als een compliance analyst (M/V/X)