Wat doet een Employee Relations Consultant?

Human resources-consultants verzekeren dat het menselijk kapitaal de beste belangen van een bedrijf of organisatie dient, en worden betrokken bij advies geven aan bedrijven over problemen die betrekking hebben op de interne werking van het personeel. Ze geven advies aan het management over de administratie van personeelsbeleid en -procedures, en nemen de verantwoordelijkheid op zich voor de succesvolle en tijdige afronding van hr-gerelateerde projecten en initiatieven. Ze voeren onderzoek uit, volgen en analyseren statistieken, en geven hun inzicht om besluitvorming te verbeteren.

Human resources-consultants adviseren het personeel over terugkerende problemen en helpen hun team bij rekrutering, training, en management van werknemers. Ze maken en ontwerpen plannen om nieuwe technieken voor verandering toe te passen in de hr-processen van een bedrijf, en ontwikkelen, herzien en implementeren hr-beleid en -procedures. Ze stellen voor en beheren de implementatie en gepaste technologie voor zakelijke vooruitgang, en blijven op de hoogte van de laatste trends en voortgang in het hr-veld. Human resources-consultants hebben een masterdiploma in human resources of een aanverwant veld nodig, en praktische ervaring met human resources-softwareprogramma's.

Werk/privé-balans
3,9 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,9 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Employee Relations Consultant

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Employee Relations Consultant. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Employee Relations Consultant worden

Lees hoe u Employee Relations Consultant kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

hr consultant (M/V/X)
€ 72.649 per jaar
senior hr consultant (M/V/X)
€ 81.584 per jaar
lead hr consultant (M/V/X)
€ 67.060 per jaar
Employee Relations Consultant

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
19%
2 - 4
67%
5 - 7
5%
8+
9%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Employee Relations Consultant

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Employee Relations Consultant

Als u werkt als Employee Relations Consultant, zijn Microsoft Office Suite, Consultancy ervaring, Systeemontwikkeling, XML en Workday HCM de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Employee Relations Consultant, zijn:
  • manager personeelszaken (M/V/X)
  • hr medewerker (M/V/X)
  • hr specialist (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

manager personeelszaken (M/V/X)
€ 76.575
20% overlap van vaardigheden
hr medewerker (M/V/X)
€ 51.468
20% overlap van vaardigheden
hr specialist (M/V/X)
€ 52.018
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Employee Relations Consultant