Wat doet een ETL/Data Stage Developer?

Database-ontwikkelaars creëren en implementeren computerdatabases door eerst het beste databasebeheersysteem te bepalen voor cliënten. Ze analyseren de benodigdheden van een bedrijf door een effectief databasesysteem samen te stellen die aan deze behoeften voldoet en testen databaseprogramma's op efficiëntie en prestaties terwijl ze troubleshooten en problemen oplossen. Om te helpen bij het proces gebruiken database-ontwikkelaars hun kennis over software, gegevensintegriteitspraktijken, het programmeren van talen en andere factoren die komen kijken bij databasesystemen. Ze beheren de testprocedure voor prestaties om te verzekeren dat databases correct functioneren en troubleshooten potentiële problemen.

Database-ontwikkelaars maken testrapporten en dienen die in, alsmede informatie om indien nodig het databasesysteem te verbeteren, en genereren documentatie over het systeem, leveren gebruikers een handleiding en ondersteunende documentatie. Wanneer er veranderingen gebeuren, werken zij de documentatie bij. Database-ontwikkelaars hebben een bachelordiploma in computerwetenschap nodig, geavanceerde SQL-vaardigheden en kennis van nieuwe en opkomende technologieën nodig.

Werk/privé-balans
3,8 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,8 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Etl Data Stage Developer in de buurt van Nederland

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Etl Data Stage Developer. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: ETL/Data Stage Developer worden

Lees hoe u ETL/Data Stage Developer kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor ETL/Data Stage Developer

Veelgestelde vragen over de rol en verantwoordelijkheden van database-ontwikkelaars (m/v/x)

De typische werkdag van een database-ontwikkelaar (m/v/x) draait om het ontwerpen en optimaliseren van databases, zodat deze voldoen aan de behoeften van bedrijven. Het takenpakket van deze software-professional bestaat onder andere uit het creëren van bijvoorbeeld database-structuren en functies. Deze probeert de ontwikkelaar zoveel mogelijk te optimaliseren. Daarnaast houdt deze professional zich bezig met operationele handleidingen schrijven, analyses maken en problemen oplossen.

Een voordeel van database-ontwikkelaar worden, is dat er veel loopbaankansen zijn voor professionals. Steeds meer bedrijven maken tenslotte gebruik van (online) dataverzamelingen om hun organisatie te verbeteren. Er zijn vacatures voor database-ontwikkelaars in allerlei verschillende sectoren, dus dit vakgebied biedt een rooskleurig toekomstperspectief voor iedereen die baanzekerheid wil.

Werken als database-ontwikkelaar is een interessante optie voor mensen die affiniteit hebben met technologie. Deze loopbaan vereist een scherp oog voor ontwikkelingen in data-management. Wanneer er fouten worden gemaakt, kan dat grote gevolgen hebben voor bedrijven. Dit beroep is dan ook alleen geschikt voor mensen met veel analytisch vermogen, technisch inzicht en verantwoordelijkheidsgevoel.

Gerelateerde loopbanen

data engineer (M/V/X)
€ 60.088
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor ETL/Data Stage Developer