Loopbaan van een Executive Assistant to CEO

Hoe wordt u een Executive Assistant to CEO?

Denkt u erover om Executive Assistant to CEO te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Executive Assistant to CEO kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Executive Assistant to CEO en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Managementassistent (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Executive Assistant to CEO.

Stappen om een Managementassistent (m/v/x) te worden

Een directieassistent of directiesecretaresse ondersteunt en assisteert de directeur of manager van een organisatie bij het uitvoeren van verschillende taken en verantwoordelijkheden, zoals het plannen van vergaderingen, beheren van de agenda en het verwerken van correspondentie. Daarnaast fungeert een directieassistent vaak als een belangrijke schakel tussen de directeur en andere medewerkers binnen de organisatie. Hier zijn vijf stappen die u kunt volgen als u directieassistent wilt worden:
Inhoud
1

Volg een relevante opleiding.

Om uiteindelijk te kunnen gaan werken als directieassistent heeft u in ieder geval hbo-niveau nodig. Een opleiding die u goed voorbereidt op het werk van een directieassistent is de hbo-opleiding Officemanagement. Deze opleiding wordt veelal in deeltijd aangeboden, waardoor u deze prima kunt volgen naast uw huidige werk en andere bezigheden. Tijdens deze opleiding doet u kennis en vaardigheden op die u later in de uitoefening van uw beroep nodig heeft, bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfskunde, projectmanagement, human resource management, marketing en communicatie.

2

Haal een masterdiploma.

Na het behalen van een bachelordiploma kunt u er eventueel voor kiezen om verder te studeren en de masteropleiding Executive Officemanagement te volgen. Hoewel dit geen vereiste is, kan een masteropleiding u uitrusten met een geavanceerd begrip en vaardigheden om succesvol te zijn als directieassistent.

3

Ga op zoek naar werk

Na het volgen van een opleiding bent u klaar om te beginnen met het zoeken naar werk op instapniveau. Het opdoen van praktijkervaring als directieassistent zal u helpen de vaardigheden te verwerven die nodig zijn om uw taken met succes uit te voeren. Als directieassistent heeft u sterke interpersoonlijke, communicatieve en organisatorische vaardigheden nodig. U heeft taakverantwoordelijkheden, waaronder het reageren op e-mails, brieven en oproepen op een geprioriteerde manier. Daarnaast houdt u toezicht op administratief personeel, helpt u bij het voorbereiden van documenten en beheert agenda’s en planningen.

4

Richt u op groei in uw carrière.

Zodra u de nodige werkervaring heeft opgedaan, kunt u zich concentreren op het ontwikkelen van uw carrière als directieassistent. Bepaalde bedrijven zullen u in staat stellen om vooruitgang te boeken en een hogere positie binnen hetzelfde bedrijf te verwerven. Mogelijk moet u een externe zoektocht beginnen om een carrièremogelijkheid te vinden die past bij uw nieuw verworven vaardigheden.

Benadruk bij het voorbereiden van uw cv prestaties en vaardigheden die relevant zijn voor de functie. Misschien wilt u ook bepaalde cursussen volgen en deze op uw cv benadrukken bij het solliciteren naar uw nieuwe baan als directieassistent. Pas uw sollicitatiebrieven aan om taakspecifiek te zijn en voor een meer gepersonaliseerde benadering van potentiële nieuwe werkgevers.

Loopbaanpad: Executive Assistant to CEO worden

executive assistant

2 - 4Jaar ervaring
€ 45K - € 65K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
16%% toename

senior executive assistant

2 - 4Jaar ervaring
€ 53K - € 69K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

lead executive assistant

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Executive Assistant to CEO worden

i executive assistant
executive assistant
senior executive assistant
lead executive assistant
directeur executive assistant
hoofd executive assistant
bestuurder executive assistant
chief executive assistant
€ 0
€ 16K
€ 32K
€ 48K
€ 80K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Administratief

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Administratief? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Executive Assistant to CEO. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Executive Assistant to CEO, evenals overlappende vaardigheden.

secretaris (M/V/X)
0% overlap van vaardigheden
10% is overgestapt naar een functie als een secretaris (M/V/X)