Wat doet een Financieel directeur?

Financieel directeuren zijn topfunctionarissen van het bedrijf die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de financiële activiteiten van de organisatie. Ze creëren en implementeren jaarlijkse budgetten en uitgavenplannen. Ze stellen officiële beleidslijnen en procedures vast en handhaven deze en zorgen ervoor dat alle financiële zaken worden afgehandeld in overeenstemming met de toepasselijke normen en voorschriften. Ze houden toezicht op systemen voor het bijhouden van financiële gegevens en documentatiebeheer om de veiligheid en integriteit van gevoelige financiële informatie en gegevens te waarborgen. Ze kunnen ook richting geven aan beleggingsstrategieën op lange termijn.

Financieel directeuren hebben doorgaans ten minste een bachelordiploma in bedrijfskunde of boekhouding, hoewel een MBA of een ander gevorderd diploma vaak de voorkeur heeft. Ze hebben meestal een CPA-licentie. Ze hebben een uitgebreide achtergrond in boekhouding, bankieren of financieel management. Deze rollen vereisen sterke leiderschapsvaardigheden en solide strategische planningsmogelijkheden.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Financieel directeur in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 65.600 /jr
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Financieel directeur worden

Lees hoe u Financieel directeur kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Financieel directeur

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Financieel directeur

Beroepen die het meest lijken op dat van Financieel directeur, zijn:
  • president (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

president (M/V/X)
€ 106.067
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Financieel directeur