Hoe wordt u een Fraud Investigator?

Denkt u erover om Fraud Investigator te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Fraud Investigator kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Fraud Investigator en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Opsporingsambtenaar (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Fraud Investigator.

Stappen om een Opsporingsambtenaar (m/v/x) te worden

Opsporingsambtenaren spelen als wetshandhaver een cruciale rol in het bewaken van de veiligheid van onze samenleving. Spreekt het beroep u aan? Lees dan hieronder welke stappen u kunt doorlopen om zelf BOA of agent te worden.
Inhoud
1

Bepaal uw doel.

In Nederland kennen we twee soorten opsporingsambtenaren, de reguliere en de buitengewone opsporingsambtenaar (BOA). De reguliere opsporingsambtenaar staat beter bekend als politieagent en heeft opsporingsbevoegdheid voor alle (algemene) strafbare feiten. Een BOA heeft een beperkte opsporingsbevoegdheid en richt zich normaal gesproken op een specifiek vakgebied. De opleiding tot politieagent duurt doorgaans een stuk langer dan de opleiding tot BOA. Bepaal dus eerst voor uzelf wat uw persoonlijke doelen zijn.

2

Volg een geschikte opleiding.

Om als opsporingsambtenaar aan de slag te gaan, zult u eerst een geschikte opleiding moeten volgen. De basisopleiding tot BOA duurt meestal rond de twaalf weken. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen verbonden aan deze studie, maar de opleiding wordt ingeschaald op mbo-niveau 3.

Wilt u reguliere opsporingsambtenaar, ofwel politieagent worden? Dan zult u een hbo-bacheloropleiding aan de Politieacademie moeten volgen.

3

Doe werkervaring op.

Na het behalen van uw diploma, kunt u solliciteren op vacatures voor opsporingsambtenaren. Door werkervaring op te doen krijgt u een steeds beter begrip van uw vak en kunt u er ook achter komen waar uw passies en kwaliteiten liggen. Wanneer u genoeg ervaring hebt opgedaan (minimaal één jaar), kunt u de volgende stap zetten.

4

Volg een aanvullende opleiding.

Als u wilt groeien in uw carrière, is het belangrijk dat u uzelf blijft ontwikkelen. Als BOA kunt u zich specialiseren in verschillende domeinen, zoals onderwijs of openbaar vervoer. Verdiep u in de verschillende mogelijkheden en kies een vervolgopleiding die bij u past. Daarnaast kunt u natuurlijk ook kijken naar mogelijkheden om aan de Politieacademie verder te studeren. Door uzelf constant te laten bijscholen en nieuwe vaardigheden te leren, legt u een mooie basis voor een bloeiende carrière in de wetshandhaving.

Loopbaanpad: Fraud Investigator worden

opsporingsambtenaar (M/V/X)

0 - 1Jaar ervaring
€ 51K - € 112K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
30%% toename

senior opsporingsambtenaar (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

iv opsporingsambtenaar (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Fraud Investigator worden

i opsporingsambtenaar (M/V/X)
opsporingsambtenaar (M/V/X)
senior opsporingsambtenaar (M/V/X)
iv opsporingsambtenaar (M/V/X)
directeur opsporingsambtenaar (M/V/X)
beherend vennoot opsporingsambtenaar (M/V/X)
€ 0
€ 26K
€ 52K
€ 78K
€ 130K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Defensie, justitie en veiligheid

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Defensie, justitie en veiligheid? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Fraud Investigator. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Fraud Investigator, evenals overlappende vaardigheden.

manager (M/V/X)
0% overlap van vaardigheden
9% is overgestapt naar een functie als een manager (M/V/X)