Wat doet een Gerechtsambtenaar?

Gerechtsambtenaren zijn advocaten die voor rechters werken in gemeentelijke, provinciale en federale rechtbanken. Zij worden opgeroepen om memoranda en adviezen op te stellen en voeren taken voor rechters uit, zoals juridisch onderzoek. Als rechterhand van de rechter doen griffiers aanbevelingen over de afhandeling van zaken en beroepen. Zij zijn in staat om de beslissingen van rechters sterk te beïnvloeden door middel van niet dan hun onderzoek, wat hen in staat stelt bij te dragen aan de totstandkoming van nieuwe jurisprudentie.

Gerechtsambtenaren controleren gerechtelijke citaten, wonen zittingen bij en bieden ondersteuning aan hun rechters tijdens alle gerechtelijke zittingen en procedures. In de rol van assistent bereiden griffiers dossiers voor hoorzittingen voor en beheren ze de archieven van hun rechters. Door middel van hun onderzoek helpen griffiers rechters bij het nemen van geïnformeerde juridische beslissingen. Ze bereiden de documenten voor die worden gebruikt tijdens gerechtelijke procedures, evenals de verscheidene juridische documenten die op een later moment of tijdens de zittingen zullen worden gebruikt. Diegenen die griffiers willen worden moeten weten dat de meeste rechters er de voorkeur aan geven om pas afgestudeerde juristen met een Juris Doctor-graad in dienst te nemen.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Gerechtsambtenaar

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Gerechtsambtenaar. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Gerechtsambtenaar worden

Lees hoe u Gerechtsambtenaar kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

zomerstagiair gerechtsambtenaar (M/V/X)
Geen salarisrapporten
gerechtsambtenaar (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Gerechtsambtenaar

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
20%
2 - 4
51%
5 - 7
17%
8+
12%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Gerechtsambtenaar

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Gerechtsambtenaar

Als u werkt als Gerechtsambtenaar, zijn Microsoft Office Suite en Aandacht voor detail de meest voorkomende vaardigheden die u nodig hebt om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Gerechtsambtenaar, zijn:
  • paralegal
  • juridisch medewerker (M/V/X)
  • juridisch secretaresse (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

paralegal
€ 50.000
100% overlap van vaardigheden
juridisch medewerker (M/V/X)
€ 41.354
100% overlap van vaardigheden
juridisch secretaresse (M/V/X)
€ 72.058
100% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Gerechtsambtenaar