Loopbaan van een Inbound Call Center Agent

Hoe wordt u een Inbound Call Center Agent?

Denkt u erover om Inbound Call Center Agent te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Inbound Call Center Agent kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Inbound Call Center Agent en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Callcentermedewerker (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Inbound Call Center Agent.

Stappen om een Callcentermedewerker (m/v/x) te worden

Callcentermedewerkers handelen inkomende en uitgaande telefoongesprekken van (potentiële) klanten af voor bedrijven. Ze kunnen vraagstukken en problemen oplossen, maar bijvoorbeeld ook klachten afhandelen of salesgesprekken voeren. Lijkt het u leuk om fulltime of parttime, bijvoorbeeld naast uw studie, aan de slag te gaan als callcentermedewerker? Lees dan hieronder hoe u stap voor stap een succesvolle callcentermedewerker kunt worden.

Inhoud
1

Volg een cursus of training.

Hoewel u in principe geen specifieke opleiding hoeft te volgen om aan de slag te mogen als callcentermedewerker, kan het verstandig zijn om een cursus of training te volgen bij een particuliere opleider. Na afronding van een opleiding of training kunt u bij uiteenlopende bedrijven aan de slag. Een tip is om te onderzoeken of u gebruik kunt maken van het STAP-budget. Daarmee krijgt u tot € 1000,- van uw opleidingskosten vergoed.

Een andere optie is om te kijken naar mogelijkheden om interne opleidingen te volgen bij bedrijven. Als u voor de tweede optie kiest, hoeft u geen opleidingskosten te betalen en kunt u direct aan de slag. Zoek dus gerust naar vacatures voor callcentermedewerkers op instapniveau waarbij u on-the-job training krijgt. Vaak duren interne trainingen één tot vier weken.

2

Doe werkervaring op.

Na het behalen van uw diploma of certificaat, kunt u aan de slag bij een callcenter. Naarmate u ervaring opdoet, zult u merken dat u steeds meer leert over de organisatie waarvoor u werkt en beter wordt in het te woord staan van (potentiële) klanten. Door werkervaring op te doen komt u er ook achter waar uw kwaliteiten liggen. Misschien bent u wel heel goed in het oplossen van technische problemen of realiseert u zich dat u graag meer verkoopgesprekken wilt voeren.

3

Groei door.

Nadat u een tijdje werkervaring op hebt gedaan, is het tijd om uw loopbaan naar een hoger niveau te tillen. Kijk of u aanvullende trainingen of opleidingen kunt volgen, bijvoorbeeld tot telefonisch verkoper of receptionist. Ook kunt u met uw leidinggevende bespreken of er andere manieren zijn waarop u door kunt groeien. Als klanten tevreden over u zijn biedt dat een goede uitgangspositie voor een salarisonderhandeling. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld ook beginnende collega’s gaan inwerken of teams gaan aansturen.

Loopbaanpad: Inbound Call Center Agent worden

callcenter medewerker (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 30K - € 30K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
8%% toename

senior callcenter medewerker (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

lead callcenter medewerker (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Inbound Call Center Agent worden

i callcenter medewerker (M/V/X)
callcenter medewerker (M/V/X)
senior callcenter medewerker (M/V/X)
leidinggevende callcenter medewerker (M/V/X)
lead callcenter medewerker (M/V/X)
bewindvoerder callcenter medewerker (M/V/X)
€ 0
€ 8K
€ 16K
€ 24K
€ 40K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Klantenservice

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Klantenservice? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Inbound Call Center Agent. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Inbound Call Center Agent, evenals overlappende vaardigheden.