Wat doet een Industrieel ingenieur?

Industrieel ingenieurs ontwerpen, analyseren en verbeteren systemen en processen die worden gebruikt in de productie of de processen hiervan. Hun doel is om processen zo efficiënt en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en tegelijkertijd zoveel mogelijk kosten te besparen, afval te minimaliseren en de productiviteit te verhogen. Hun werk bestaat uit het onder de loep nemen van geavanceerde en complexe systemen en processen, het identificeren van inefficiënties of zwakke punten en het voorstellen van oplossingen en aanpassingen. Ze zijn vaak gericht op duurzaamheid en het behoud van grondstoffen, ze maken ook vaak gebruik van innovatieve technologieën bij het ontwerpen van oplossingen.

Industrieel ingenieurs hebben normaal gesproken ten minste een bachelordiploma in de industriële techniek of een aanverwant technisch vakgebied. Ze moeten een diepgaand begrip hebben van de productieprocessen en de moeilijkheden die deze operaties met zich meebrengen. Er wordt praktische ervaring met programma's en tools rondom CAD verwacht, ook is vaardigheid met andere programma's voor ingenieurs of kantoren zoals Excel nuttig.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Industrieel Ingenieur

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Industrieel Ingenieur. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Industrieel ingenieur worden

Lees hoe u Industrieel ingenieur kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

industrieel ingenieur (M/V/X)
€ 60.063 per jaar
senior industrieel ingenieur (M/V/X)
€ 58.376 per jaar
Industrieel ingenieur

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
22%
2 - 4
38%
5 - 7
15%
8+
25%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Industrieel ingenieur

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Industrieel ingenieur

Als u werkt als Industrieel ingenieur, zijn AutoCAD, Engelse taal, Lean Six Sigma en Oplossingsgericht de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Industrieel ingenieur, zijn:
  • design engineer (M/V/X)
  • mechanical engineer (M/V/X)
  • productie engineer (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

design engineer (M/V/X)
€ 59.493
25% overlap van vaardigheden
mechanical engineer (M/V/X)
€ 53.927
25% overlap van vaardigheden
productie engineer (M/V/X)
€ 54.000
50% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Industrieel ingenieur