Inventory Management Specialist: overzicht

Wat doet een Inventory Management Specialist?

Specialisten in voorraadbeheer volgen voorraadwijzigingen op samen met winkel- en magazijnmedewerkers. Ze hebben veel verantwoordelijkheden die verschillen naargelang de plaats van tewerkstelling en ze voeren taken uit waaronder toezicht houden op het voorraadbeheer waar ze gedetailleerde verslagen bijhouden van alle wijzigingen in voorraad en productie en wijzigingen rapporteren aan de juiste afdeling. Ze inspecteren de voorraad en nemen kennis van enige schade of mogelijk ongeschikte producten en zenden de gebrekkige producten terug naar de leverancier of gooien ze weg volgens de richtlijnen van het bedrijf.

Wanneer zendingen aankomen, worden ze ontvangen en ondertekend door specialisten in voorraadbeheer. Ze spreken ook leveranciers aan om ervoor te zorgen dat zendingen juist zijn ingepland en ze handelen de betaling van producten af bij ontvangst. Specialisten in voorraadbeheer zorgen ervoor dat de voorraad van het bedrijf voldoende op peil blijft, plaatsen bestellingen wanneer de voorraad van producten laag wordt en zenden producten die het bedrijf niet nodig heeft terug. Specialisten in voorraadbeheer moeten beschikken over een middelbaar diploma of gelijkwaardig door werkervaring en velen krijgen een praktijkopleiding.

Werk/privé-balans
3,6 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,5 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Inventory Management Specialist in de buurt van Nederland

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Inventory Management Specialist. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Inventory Management Specialist worden

Lees hoe u Inventory Management Specialist kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Inventory Management Specialist

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Inventory Management Specialist

Beroepen die het meest lijken op dat van Inventory Management Specialist, zijn:
  • operations manager (M/V/X)
  • manager (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

operations manager (M/V/X)
€ 69.499
Geen overlap van vaardigheden
manager (M/V/X)
€ 80.000
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Inventory Management Specialist