Wat doet een IT Architect?

IT-architecten creëren en onderhouden computernetwerken voor organisaties, bedrijven en individuele gebruikers. Ze beheren de beveiliging, communicatie en gerelateerde technologische componenten binnen organisaties en bedrijven. Ze houden toezicht en zorgen tegelijkertijd voor naleving van regels en voorschriften, bouwen een netwerk op door lid te worden van professionele verenigingen en groepen, en beheren de beveiligingsarchitectuur en bedrijfsplannen, zonder de naleving van regels en voorschriften uit het oog te verliezen.

IT-architecten creëren en implementeren ook nieuwe en bijgewerkte systemen en architectuur. Ze ontwerpen, implementeren en onderhouden computersystemen en ontwerpen schaalbare computernetwerken om aan de specificaties van de klant te voldoen. Ze evalueren de huidige beveiligingsprotocollen en gebruiken computerontwerpsoftware om netwerk- en systeemmodellen te ontwikkelen en systeembudgetten en analysebladen voor netwerkkosten op te stellen. IT-architecten dienen te beschikken over een bachelordiploma in informatietechnologie, informatica of aanverwante vakgebieden en aantoonbare ervaring als netwerkarchitect te bezitten.

Werk/privé-balans
3,8 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,7 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor een IT Architect

Gemiddeld basissalaris

€ 5.928 /maand
Hetzelfde als het landelijke gemiddelde
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
€ 4K
Gemiddeld: € 6K
€ 8K
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: IT Architect worden

Lees hoe u IT Architect kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor IT Architect

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie IT Architect

Beroepen die het meest lijken op dat van IT Architect, zijn:
  • it specialist (M/V/X)
  • it manager (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

it specialist (M/V/X)
€ 67.305
Geen overlap van vaardigheden
it manager (M/V/X)
€ 90.811
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor IT Architect