Wat doet een IT Beheerder?

Beheerders van informatietechnologie (IT) onderhouden het IT-netwerk, servers en beveiligingssystemen van een bedrijf. Ze zijn tewerkgesteld in de IT-afdeling van een bedrijf en zijn in staat probleemwachtrijen te beheren en afdelingsprioriteiten te bepalen. Ze verplaatsen zich indien nodig naar afgelegen locaties waar klanten zich bevinden om daar hun problemen met software en hardware op te lossen. Ze houden toezicht op de computersystemen van organisaties, leiden IT-teams en onderhouden informatiesystemen en netwerken. Verder zorgen ze voor upgrades en de installatie van nieuwe hard- en software. Ze gebruiken specifieke technieken om problemen op te lossen.

Beheerders van informatietechnologie (IT) voeren diagnostische tests uit, debuggen geïsoleerde procedures om computersystemen en documentverwerkingskosten te optimaliseren. Ze zijn verantwoordelijk voor het opzetten van back-ups, het archiveren van gegevens en het ontwikkelen van procedures voor het terug ophalen en herstellen van gegevens. Ze ontwerpen en implementeren efficiënte feedback- en foutrapporteringssystemen voor eindgebruikers en houden toezicht op de medewerkers van de IT-afdeling. Ze zorgen ervoor dat ze up-to-date blijven in verband met vorderingen en best practices op het gebied van IT-administratie. Voor de functie van beheerders van informatietechnologie is een bachelordiploma in informatica, informatietechnologie, informatiesystemen of in een ander relevant domein vereist, naast ten minste twee jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

Werk/privé-balans
3,6 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,5 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een IT Beheerder

Gemiddeld basissalaris

€ 3.465 /maand
Hetzelfde als het landelijke gemiddelde
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
€ 3K
Gemiddeld: € 3K
€ 5K
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: IT Beheerder worden

Lees hoe u IT Beheerder kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

IT-beheerder (M/V/X)
€ 50.293 per jaar
senior IT-beheerder (M/V/X)
Geen salarisrapporten
iv IT-beheerder (M/V/X)
Geen salarisrapporten
IT Beheerder

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
23%
2 - 4
53%
5 - 7
11%
8+
13%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor IT Beheerder

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie IT Beheerder

Als u werkt als IT Beheerder, zijn Besturingssystemen, Microsoft Office Suite, VPN en Aandacht voor detail de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van IT Beheerder, zijn:
  • it specialist (M/V/X)
  • it manager (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

it specialist (M/V/X)
€ 67.226
50% overlap van vaardigheden
it manager (M/V/X)
€ 90.811
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor IT Beheerder