Hoe wordt u een QA Engineer IV?

Denkt u erover om QA Engineer IV te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u QA Engineer IV kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een QA Engineer IV en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Qa Engineer (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht QA Engineer IV.

Stappen om een Qa Engineer (m/v/x) te worden

Een QA (Quality Assurance) Engineer is verantwoordelijk voor het testen van softwareproducten om er zeker van te zijn dat deze aan de gewenste kwaliteitsnormen voldoen. Als u geïnteresseerd bent in softwareontwikkeling, nauwkeurig bent en graag samenwerkt met anderen, is deze loopbaan mogelijk wat voor u. Hieronder leest u hoe u stap voor stap een succesvolle QA Engineer kunt worden.

Inhoud
1

Volg een bacheloropleiding.

De eerste stap naar een succesvolle carrière als QA Engineer, is het volgen van een hbo- of wo-bacheloropleiding in de richting van IT. Denk bijvoorbeeld aan Informatica, Technische bedrijfskunde, ICT of Business IT & Management. Zorg ervoor dat u tijdens uw opleiding in ieder geval actief aandacht besteedt aan het leren van diverse programmeertalen zoals:

  • JavaScript
  • HTML
  • Bootstrap
  • jQuery
  • MERN
2

Werk aan het verbeteren van uw soft skills. 

Naast vaktechnische vaardigheden, heeft u als QA Engineer ook zogenaamde soft skills nodig. Het is belangrijk dat u zowel tijdens als na uw studie actief werkt aan het ontwikkelen van de volgende vaardigheden:

- Goed kunnen communiceren - Analytisch vermogen

  • Nauwkeurig werken en oog voor detail
  • Oplossingsgerichtheid - Aanpassingsvermogen
3

Doe werkervaring op.

Voordat u als QA Engineer aan de slag kunt, zult u eerst wat ervaring moeten opdoen in het vakgebied. Door bijvoorbeeld als softwareontwikkelaar aan de slag te gaan, zult u zowel uw vaktechnische als interpersoonlijke vaardigheden verder perfectioneren. Bovendien kunt u er op die manier achter komen waar uw passies en kwaliteiten liggen.

4

Specialiseer uzelf. 

De IT-sector is ontzettend breed. Daarom is het verstandig om actief aan de slag te gaan met het verbeteren van uw competenties en vaardigheden. Door uzelf te verdiepen in specifieke programmeertalen of IT-processen, zult u uzelf sneller kunnen onderscheiden als specialist in plaats van generalist. Daarmee zal uw loopbaancarrière in een stroomversnelling raken. Volg het liefst aanvullende trainingen of opleidingen, zodat u met een ijzersterk cv aan uw sollicitatieproces begint.

5

Ga aan de slag als QA Engineer.

Met de nodige diploma’s en een flinke dosis werkervaring, is het tijd om op zoek te gaan naar interessante vacatures voor QA Engineers. Zorg ervoor dat u steeds op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in de IT-sector, die constant in ontwikkeling is. Daarmee verzekert u uzelf van een bloeiende loopbaancarrière als succesvolle QA Engineer.

Loopbaanpad: QA Engineer IV worden

iv qa engineer (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

directeur qa engineer (M/V/X)

8+Jaar ervaring
€ 69K - € 85K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

bewindvoerder qa engineer (M/V/X)

Geen rapporten over jaren aan ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: QA Engineer IV worden

zomerstagiair qa engineer (M/V/X)
freelance qa engineer (M/V/X)
leidinggevende qa engineer (M/V/X)
middenkader qa engineer (M/V/X)
iv qa engineer (M/V/X)
senior leidinggevende qa engineer (M/V/X)
directeur qa engineer (M/V/X)
bewindvoerder qa engineer (M/V/X)
US$ 0
US$ 20K
US$ 40K
US$ 60K
US$ 100K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Engineering

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Engineering? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een QA Engineer IV. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een QA Engineer IV, evenals overlappende vaardigheden.

qa tester (M/V/X)
25% overlap van vaardigheden
14% is overgestapt naar een functie als een qa tester (M/V/X)