Hoe wordt u een Java Programmer?

Denkt u erover om Java Programmer te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Java Programmer kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Java Programmer en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Java-ontwikkelaar (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Java Programmer.

Stappen om een Java-ontwikkelaar (m/v/x) te worden

Als java-ontwikkelaar spreekt u de taal van de toekomst. Met uw kennis en bekwaamheid in Java kunt u allerlei mobiele apps, webapplicaties en andere softwaresystemen ontwikkelen. Het is een populaire programmeertaal en de groeiende arbeidsmarkt voor java-professionals heeft veel te bieden.
Inhoud
1

Zoek uit of Java u interesseert.

Er bestaan een tal van programmeertalen en Java is daar één van. Voordat u zich opleidt tot java-ontwikkelaar is het belangrijk om te weten of dit de programmeertaal die u wilt leren. Voer daarom onderzoek naar de huidige trends op het gebied van Java en ga na of de programmeertaal u interesseert. Het is ook nuttig om uit te zoeken of u interesse hebt in het leren van Java of JavaScript, want dit zijn twee verschillende programmeertalen.

Hier leest u een aantal redenen om te specialiseren in Java:

 • Java-toepassingen worden in een tal van sectoren gebruikt van de marketingsector tot de gezondheidsindustrie.
 • Naast coderen voert u creatieve taken uit.
 • Het is een vrij eenvoudige programmeertaal waardoor bijna iedereen het kan leren.
 • U werkt samen met veel andere IT-professionals samen zoals software-ingenieurs.
 • Als u competent in Java bent, komt u op een arbeidsmarkt met een heleboel toekomstmogelijkheden terecht.

Over het algemeen starten veel IT-professionals hun carrière met Java aangezien dit een vertrouwde programmeertaal is voor beginnende programmeurs.

2

Ga na welke vaardigheden u nodig heeft.

Hoewel Java relatief gemakkelijk is om te leren, zijn er een aantal vaardigheden die u nodig heeft voor het beroep van een java-ontwikkelaar. Denk daarbij aan vaardigheden en kwaliteiten als:

 • Analytische vaardigheden
 • Creativiteit
 • Doelgerichtheid
 • Innovatief denken
 • Oog voor detail
 • Projectmanagement
 • Teamwork
 • Verbeeldingskracht
 • Zorgvuldigheid
3

Volg een technische opleiding.

Het is belangrijk om een opleiding te volgen waarin u kennis van elektronica en wiskunde opdoet. Mogelijke opleidingen op hbo-niveau zijn informatica en technische informatica. Naast deze hbo-opleidingen kunt u een wetenschappelijkere opleiding volgen zoals de wo-opleiding computer science.

4

Specialiseer in Java.

Met een diploma in een IT-gerelateerd vakgebied, kunt u zich specialiseren tot java-ontwikkelaar. Dit kan via online of fysieke cursussen, alsook bij een IT-opleidingsbedrijf. Daarnaast kunt u de opleiding software developer volgen op mbo-niveau. Hiervoor heeft u een havo-diploma of een diploma op mbo-niveau 3 nodig.

Verder kunt u met Java leren coderen via boeken, online tutorials en podcasts. Op die manier leert u de basisaspecten van Java en de creatie van grafische gebruikersinterfaces. Ook leert u de functies van het Java platform gebruiken en applicaties opzetten aan de hand van Java Plugin en Java Web Start.

5

Bekijk openstaande vacatures.

Behaalde u een technisch diploma in informatica of computer science en hebt u alle Java technieken en toepassingen onder de knie? Dan is het tijd om aan de slag te gaan in de praktijk. De meeste java-ontwikkelaars lopen eerst een stage en gaan daarna op zoek naar een baan als java-ontwikkelaar.

Loopbaanpad: Java Programmer worden

java ontwikkelaar (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 60K - € 78K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
45%% toename

senior java ontwikkelaar (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 68K - € 84K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

iv java ontwikkelaar (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Java Programmer worden

i java ontwikkelaar (M/V/X)
java ontwikkelaar (M/V/X)
senior java ontwikkelaar (M/V/X)
iv java ontwikkelaar (M/V/X)
directeur java ontwikkelaar (M/V/X)
beherend vennoot java ontwikkelaar (M/V/X)
bewindvoerder java ontwikkelaar (M/V/X)
senior vice-president java ontwikkelaar (M/V/X)
€ 0
€ 30K
€ 60K
€ 90K
€ 150K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Engineering

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Engineering? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Java Programmer. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Java Programmer, evenals overlappende vaardigheden.