Hoe wordt u een Junior Data Scientist?

Denkt u erover om Junior Data Scientist te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Junior Data Scientist kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Junior Data Scientist en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Data Scientist (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Junior Data Scientist.

Stappen om een Data Scientist (m/v/x) te worden

Data scientists gebruiken programmeer-, analytische en statistische vaardigheden om datasets te verzamelen, te analyseren en te interpreteren. Deze informatie helpt hen bij het ontwikkelen van oplossingen voor uiteenlopende zakelijke uitdagingen. Data scientists hebben een groot aantal technische competenties, waaronder machine learning, databases, coding languages en machine learning. Hier zijn vijf stappen om data scientist te worden.
Inhoud
1

Behaal een HBO- of WO-diploma.

De ideale achtergrond om data scientist te worden, is een opleiding waarin wiskunde, informatica en statistiek een grote rol spelen. Om uw voet tussen de deur te krijgen, zullen de meeste werkgevers de voorkeur geven aan kandidaten die minimaal een HBO- of WO-diploma in een relevante richting op zak hebben, of op een andere manier kunnen aantonen dat ze over de nodige kennis van programmeren en statistiek beschikken. Een stageperiode kan u tevens helpen om te ervaren hoe het echte leven eruit zal zien nadat u werkt als datawetenschapper en het zal u aantrekkelijker maken voor potentiële werkgevers.

2

Scherp uw vaardigheden aan.

Door de nodige vaardigheden te leren die u nodig heeft om een succesvolle data scientist te worden, wordt u steeds beter in het door u gekozen vakgebied. U kunt verwachten dat u kennis moet hebben van machine learning-technieken, programmeren, data visualization, effectieve communicatie, risicoanalyse, big data-platforms en andere vaardigheden die nodig zijn om dit werk kundig en efficiënt uit te kunnen voeren.

Het analyseren, sorteren en beheren van grote hoeveelheden gegevens zijn belangrijke taken voor data scientists. Programmeertalen die zij gebruiken zijn onder andere:

  • SAS
  • R
  • SQL
  • Python

Data scientists moeten de mogelijkheid hebben om grafieken en diagrammen te maken. Tools die zijn onder andere gebruiken zijn:

  • Excel
  • PowerBl
  • Tabel

Data scientists moeten ook enkele essentiële kennis hebben op het gebied van machine learning en big data en ze moeten goede communicatie vaardigheden hebben om te slagen in hun vakgebied.

3

Ontwikkel vaardigheden op het gebied van databasebeheer, artificial intelligence of machine learning.

Wanneer u zich specialiseert in een bepaalde branche, dan is dat een geweldige manier om uw kansen op een hoger salaris te vergroten. Het ontwikkelen van vaardigheden op specifieke gebieden, zoals databasebeheer, artificial intelligence of machine learning, kan helpen om carrièrepaden te openen. Naarmate dit opkomende carrièrepad groeit, ontstaan er meer kansen. Het specialiseren van uw vaardigheden kan belangrijk zijn als u op zoek bent naar een baan als data scientist.

4

Vind een baan op instapniveau.

Doe wat vooronderzoek en zoek een baan op instapniveau waarmee u uw vaardigheden verder kunt ontwikkelen zodat u eraan kunt werken om data scientist te worden. Functies op instapniveau voor business intelligence analist, data engineer, of statisticus zijn perfect om u voor te bereiden op een baan als data scientist terwijl u uw vaardigheden verder uitbreidt.

5

Vervolg uw opleiding.

Hoewel een bachelordiploma voldoende kan zijn om u op weg te helpen in de juiste baan en de nodige praktijkervaring op te doen, kan een masterdiploma essentieel zijn om uit te blinken in dit vakgebied. Als u van plan bent een masteropleiding te volgen, blijf dan werken in uw instapfunctie of als stagiair; deze werkervaring kan u al aantrekkelijker maken voor een werkgever voor een functie op hoger niveau.

Loopbaanpad: Junior Data Scientist worden

junior data scientist (M/V/X)

0 - 1Jaar ervaring
€ 37K - € 54K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
72%% toename

data scientist (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 50K - € 74K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

senior data scientist (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 70K - € 95K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Junior Data Scientist worden

junior data scientist (M/V/X)
data scientist (M/V/X)
associate manager data scientist (M/V/X)
senior data scientist (M/V/X)
leidinggevende data scientist (M/V/X)
lead data scientist (M/V/X)
senior leidinggevende data scientist (M/V/X)
directeur data scientist (M/V/X)
beherend vennoot data scientist (M/V/X)
mededirecteur data scientist (M/V/X)
bewindvoerder data scientist (M/V/X)
€ 0
€ 30K
€ 60K
€ 90K
€ 150K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Onderzoek en wetenschap

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Onderzoek en wetenschap? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Junior Data Scientist. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Junior Data Scientist, evenals overlappende vaardigheden.

bi analyst (M/V/X)
25% overlap van vaardigheden
7% is overgestapt naar een functie als een bi analyst (M/V/X)