Wat doet een Juridisch adviseur?

Juridische adviseurs bieden klanten of organisaties advies, begeleiding en ondersteuning met betrekking tot een reeks juridische kwesties of zorgen. Ze spelen een actieve rol bij het opstellen en beoordelen van contracten en andere juridische overeenkomsten of documenten. Ze begeleiden of beheren ook contractonderhandelingen. Ze voeren juridisch onderzoek en analyse uit. Hun rol omvat het waarborgen van wettelijke naleving in zakelijke aangelegenheden en het nemen van risicobeheer en risicobeperkende maatregelen. Ze fungeren ook als contactpersoon voor de coördinatie van eventuele externe juridische diensten.

Juridische adviseurs hebben een J.D.-diploma en een geldige licentie om als advocaat te dienen. Ze hebben een sterke achtergrond in het bieden van juridische begeleiding en ondersteuning, en uitgebreide ervaring met het opstellen en beoordelen van contracten en andere juridische documenten. Ze moeten zeer georganiseerd, gedetailleerd georiënteerd en in staat zijn om juridische concepten in eenvoudige bewoordingen uit te leggen.

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Juridisch adviseur in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 14.258 /maand
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Juridisch adviseur worden

Lees hoe u Juridisch adviseur kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Juridisch adviseur

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van juridisch adviseurs (m/v/x)

Op een gemiddelde werkdag houdt een juridisch adviseur (m/v/x) zich bezig met taken zoals het oplossen van conflicten op de werkvloer, advies geven over zakelijke contracten en begeleiding bieden bij juridische vraagstukken. Vaak specialiseren juridisch adviseurs zich in een bepaald rechtsgebied, bijvoorbeeld arbeidsrecht. Maar er zijn ook juridisch adviseurs die breder zijn opgeleid.

Er gaat een lang studietraject aan vooraf om juridisch adviseur te worden, maar daarna volgt er een goede beloning in de vorm van een uitdagende carrière met veel ontwikkelmogelijkheden en een ruim salaris. Juridisch adviseurs zijn in elke branche actief. Dit houdt in dat juridisch adviseurs makkelijk in een sector kunnen gaan werken waar ze veel affiniteit mee hebben.

In Nederland verdient een juridisch adviseur gemiddeld € 14.258 per maand, maar dit salaris kan oplopen tot maar liefst € 14.673 per maand. De hoeveelheid werkervaring en behaalde successen spelen hierin een belangrijke rol. In sommige branches verdienen juridisch adviseurs net wat meer dan gemiddeld. Dit zijn vaak branches waarvoor juridisch adviseurs extra kennis nodig hebben.

Het werk van een juridisch adviseur is van tijd tot tijd complex. Juridisch adviseurs werken soms aan moeilijke zaken die veel tijd in beslag nemen. Daarom stopt de werkdag van een juridisch adviseur ook niet altijd om 17.00 uur. Maar dit zijn vaak fases en er zijn ook zeker momenten waarop het rustiger is.

Gerelateerde loopbanen

paralegal
€ 51.694
Geen overlap van vaardigheden
gerechtsambtenaar (M/V/X)
Geen overlap van vaardigheden
juridisch medewerker (M/V/X)
€ 42.083
Geen overlap van vaardigheden
juridisch secretaresse (M/V/X)
€ 76.923
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Juridisch adviseur