Wat doet een Klantmanager?

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Klantmanager in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 3.805 /maand
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Klantmanager worden

Lees hoe u Klantmanager kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

accountmanager (M/V/X)
€ 48.000 per jaar
senior accountmanager (M/V/X)
€ 68.119 per jaar
iv accountmanager (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Klantmanager

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
13%
2 - 4
49%
5 - 7
20%
8+
18%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Klantmanager

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van accountmanagers (m/v/x)

Accountmanagers (m/v/x) fungeren als contactpersoon tussen klanten en een bedrijf. Hun takenpakket bestaat meestal uit relaties met klanten onderhouden, diensten en producten ontwikkelen die voldoen aan de vraag van de klant, marktonderzoek uitvoeren, nieuwe klanten werven en plannen bedenken om de omzet te verhogen. Ook onderzoeken ze waar kansen liggen voor klanten en wat ze daarin kunnen betekenen.

Accountmanager worden kan interessant zijn voor mensen die een sociaal karakter hebben, maar die ook competitief en commercieel ingesteld zijn. Accountmanagers werken in allerlei verschillende sectoren, wat dit werk extra interessant kan maken. De meeste accountmanagers werken tijdens reguliere kantooruren.

Over het algemeen verdienen accountmanagers een prima salaris. De meeste accountmanagers verdienen rond de € 3.805 per maand in Nederland. Dit bedrag ligt in lijn met het modale inkomen. Het salaris loopt op naarmate iemand meer werkervaring opdoet. Accountmanagers kunnen er ook voor kiezen om extra opleidingen te volgen en te solliciteren op hogere verkoop- of managementfuncties.

Accountmanagers zijn veel aan het communiceren. Ze willen klanten op de hoogte houden van ontwikkelingen, maar moeten tegelijkertijd stappen zetten om projecten te realiseren. Hierdoor kan de werkdruk soms wat hoog worden. Ze werken meestal in een snel veranderende omgeving, maar sommige mensen vinden dit juist erg fijn.

Vacatures voor Klantmanager