Wat doet een Lead Consultant?

Consultants zijn experts in hun werkveld met uitgebreide kennis en ervaring in een niche-onderwerp die hun ervaring en expertise gebruiken om problemen binnen bedrijven op te lossen. Ze komen vaak van buiten de organisatie en brengen een perspectief mee dat nieuw is, waardoor ze met verse blikken komen die problemen oplossen, waardoor de aandacht naar andere zaken kan worden verschoven en het bedrijf verder kan.

Consultants richten hun vergaande kennis op een gebied om verandering te faciliteren of bedrijfsprocessen te vernieuwen. Ze ondersteunen de oprichting van nieuwe bedrijven en worden ingeschakeld om zogeheten start-ups te helpen voor, tijdens en na de oprichting. Als specialisten in marketing, personeelsbeheer, techniek en financiën kunnen consultants adviezen en analysis geven als experts. Ze zijn goed in problemen oplossen en komen met strategieën die problemen oplossen en voorkomen of die de prestaties van bedrijven verbeteren. Consultants hebben een vierjarig diploma nodig in hun werkgebied.

Werk/privé-balans
3,6 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,8 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Lead Consultant in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 88.736 /jr
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Lead Consultant worden

Lees hoe u Lead Consultant kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

consultant (M/V/X)
€ 51.311 per jaar
senior consultant (M/V/X)
€ 62.000 per jaar
lead consultant (M/V/X)
€ 78.736 per jaar
Lead Consultant

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
10%
2 - 4
36%
5 - 7
26%
8+
28%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Lead Consultant

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van consultants (m/v/x)

De werkdag van een consultant (m/v/x) ziet er altijd anders uit. Omdat ze vaak een expert zijn binnen hun vakgebied, besteden ze de meeste tijd aan het adviseren van klanten via de telefoon, per e-mail of door naar hun kantoor af te reizen. Tot de dagelijkse taken van deze professional behoren ook het controleren van e-mail, vergaderingen met klanten houden, trends in de gaten houden en het delegeren van taken.

Consultant worden kan veel voldoening geven, omdat consultants doorgaans adviseren over een vakgebied waarvoor ze passie hebben. Consultants maken hun eigen planning, waardoor ze de vrijheid hebben om hun eigen werkuren te bepalen. Ze werken vooral op kantoor, maar zijn ook regelmatig onderweg.

Salarissen voor consultants lopen behoorlijk uiteen. Gemiddeld verdient een consultant € 88.736 per maand. Maar hoe hoog het salaris daadwerkelijk uitvalt, is vooral afhankelijk van de expertise van een consultant. Als een consultant veel afweet van een markt waar weinig anderen advies over kunnen uitbrengen, kan het salaris oplopen tot € 112.649 per maand.

Omdat consultants expert zijn in een bepaald vakgebied, hoeft het werk niet lastig te zijn. Ze hebben tenslotte alle kennis in huis om hun klanten goed op weg te helpen. Wat wel een uitdaging kan zijn is dat consultants vaak hun eigen agenda beheren. Hier moeten ze goed mee om kunnen gaan.

Gerelateerde loopbanen

bedrijfsadviseur (M/V/X)
€ 60.354
20% overlap van vaardigheden
implementatie consultant (M/V/X)
€ 50.750
20% overlap van vaardigheden
management consultant (M/V/X)
€ 66.620
20% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Lead Consultant