Wat doet een Data Scientist - Machine Learning?

Data scientists verzamelen, onderzoeken en interpreteren data en gebruiken de conclusies die ze op basis van die informatie doen om aanbevelingen te verstrekken met als doel het geven van richting aan de besluitvorming en strategische planning van organisaties. Ze ontwikkelen en implementeren systemen en processen voor het verzamelen en evalueren van data, spelen een actieve rol bij het selecteren van programma's en tools voor data-analyse en houden toezicht op de implementatie van deze middelen. Ook vertalen ze wetenschappelijke en technische informatie om het beleid en de beslissingen op basis van deze gegevens te sturen. Daarnaast ontwikkelen ze voorspellende modellen en workflows en stellen ze soms presentaties en technische gidsen samen.

Data scientists beschikken over het algemeen op zijn minst over een bachelordiploma in een technisch of wetenschappelijk vakgebied, hoewel een hogere graad een pre is. Voor deze functie is praktijkervaring met data-analyse en met datamanagement-tools en -programma's vereist. Daarnaast zijn sterke analytische en projectmananegementvaardigheden ook noodzakelijk.

Werk/privé-balans
4,0 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,9 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Machine Learning Data Scientist

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Machine Learning Data Scientist. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Data Scientist - Machine Learning worden

Lees hoe u Data Scientist - Machine Learning kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

data scientist (M/V/X)
€ 60.000 per jaar
senior data scientist (M/V/X)
€ 81.344 per jaar
lead data scientist (M/V/X)
€ 80.000 per jaar
Data Scientist - Machine Learning

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
8%
2 - 4
80%
5 - 7
6%
8+
6%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Data Scientist - Machine Learning

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Data Scientist - Machine Learning

Als u werkt als Data Scientist - Machine Learning, zijn Machine leren, Statistieken, Python, Natural Language Processing en SQL de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Data Scientist - Machine Learning, zijn:
  • bi analyst (M/V/X)
  • data-analist (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

bi analyst (M/V/X)
€ 60.019
14% overlap van vaardigheden
data-analist (M/V/X)
€ 56.065
29% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Data Scientist - Machine Learning