Loopbaan van een Consumer Insights Manager

Hoe wordt u een Consumer Insights Manager?

Denkt u erover om Consumer Insights Manager te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Consumer Insights Manager kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Consumer Insights Manager en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Strategiemanager (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Consumer Insights Manager.

Stappen om een Strategiemanager (m/v/x) te worden

Strategiemanagers beschikken over flink wat financiële en zakelijke kennis, en zetten deze kennis in om bedrijven te helpen doelstellingen te behalen. De functie gaat gepaard met veel groei- en verdienpotentieel. Spreekt deze uitdagende loopbaan u aan? Lees dan in onderstaand stappenplan hoe zelf een succesvolle strategiemanager kunt worden.
Inhoud
1

Haal uw bachelorsdiploma.

Voordat u als strategiemanager aan de slag kunt, zult u flink wat financiële, economische en bestuurskundige kennis moeten opdoen. Ook kennis van wet- en regelgeving is essentieel. Daarom is het belangrijk dat u eerst een bachelordiploma haalt in een aanverwant vakgebied. Afhankelijk van uw vooropleiding, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de vierjarige opleiding HBO Management en Bedrijfskunde of de driejarige opleiding WO Bedrijfskunde.

2

Haal een universitair masterdiploma.

Na het halen van uw bachelordiploma, is het verstandig om op universitair niveau verder te studeren. Daarmee vergroot u uw baankansen en groeipotentieel aanzienlijk. Kies bijvoorbeeld voor de Master of Strategic Management of voor Leiderschap & Risicomanagement. Heeft u een hbo-diploma? Dan zult u eerst een schakelprogramma of pre-master moeten volgen.

3

Doe werkervaring op.

Voordat u als strategiemanager aan de slag kunt, zult u eerst tenminste twee tot drie jaar werkervaring moeten opdoen in het bedrijfsleven. Zoek het liefst naar rollen die u helpen uw strategisch inzicht, analytisch vermogen en projectmanagementvaardigheden te ontwikkelen.

Wanneer u werkervaring opdoet is het ook belangrijk dat u actief aan de slag gaat met het ontwikkelen van uw interpersoonlijke vaardigheden. Goed kunnen communiceren, presenteren en de leiding kunnen nemen zijn cruciaal als u uiteindelijk strategiemanager wilt worden.

4

Solliciteer op de vacatures voor strategiemanagers.

Met de juiste diploma’s en een flinke dosis werkervaring op zak, bent u klaar om te solliciteren op vacatures voor strategiemanagers. Zorg ervoor dat niet alleen uw vakinhoudelijke kennis, maar ook uw management- en leiderschapskwaliteiten goed naar voren komen in uw cv en motivatiebrief.

5

Blijf uzelf ontwikkelen.

Het bedrijfsleven is constant in beweging. Daarom is het als strategiemanager belangrijk dat u zich blijft verdiepen in bijvoorbeeld marktrends en veranderende wet- en regelgeving. Als u dat niet doet, loopt u het risico verkeerde adviezen uit te brengen die grote gevolgen kunnen hebben voor uw werk- of opdrachtgever.

Naast dat u de professionele verantwoordelijkheid heeft om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen, is het voor uw loopbaancarrière natuurlijk ook goed om wat extra stappen te zetten. Overweeg om aanvullende opleidingen of trainingen te volgen die uw vakinhoudelijke of interpersoonlijke competenties verbeteren, zodat u steeds beter wordt in uw vak. Uiteindelijk kunt u doorgroeien tot senior posities bij grote bedrijven of adviesbureaus, of bijvoorbeeld voor uzelf beginnen. Als succesvolle strategiemanager staat een rooskleurig en financieel aantrekkelijk loopbaanperspectief te wachten.

Loopbaanpad: Consumer Insights Manager worden

strategie manager (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 72K - € 96K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
46%% toename

senior strategie manager (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 99K - € 119K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

lead strategie manager (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
Er zijn onvoldoende salarissen gemeld
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Consumer Insights Manager worden

zomerstagiair strategie manager (M/V/X)
strategie manager (M/V/X)
senior strategie manager (M/V/X)
lead strategie manager (M/V/X)
senior leidinggevende strategie manager (M/V/X)
directeur strategie manager (M/V/X)
assistent-directeur strategie manager (M/V/X)
mededirecteur strategie manager (M/V/X)
bewindvoerder strategie manager (M/V/X)
senior directeur strategie manager (M/V/X)
vice-voorzitter strategie manager (M/V/X)
senior vice-president strategie manager (M/V/X)
€ 0
€ 54K
€ 108K
€ 162K
€ 270K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Operations

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Operations? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Consumer Insights Manager. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Consumer Insights Manager, evenals overlappende vaardigheden.

productieleider (M/V/X)
Geen overlap van vaardigheden
9% is overgestapt naar een functie als een productieleider (M/V/X)