Loopbaan van een Merchandising Assistant

Hoe wordt u een Merchandising Assistant?

Denkt u erover om Merchandising Assistant te worden of bent u al aan uw loopbaan begonnen en plant u de volgende stap? Lees hoe u Merchandising Assistant kunt worden, welke vaardigheden u nodig heeft om te slagen, hoe u uw loopbaan vooruit kunt helpen en promotie kunt maken, en welk loonniveau u kunt verwachten bij elke volgende loopbaanstap. Ontdek nieuwe vacatures voor een Merchandising Assistant en opties voor loopbaanovergangen naar gerelateerde functies.
Merchandiser (m/v/x) was de meest overeenkomende match voor uw zoekopdracht Merchandising Assistant.

Stappen om een Merchandiser (m/v/x) te worden

Mechandisers houden zich bezig met het promoten van producten of diensten, bijvoorbeeld voor merken of bedrijven. Spreekt deze dynamische functie u aan? Ontdek dan in dit artikel welke stappen u kunt zetten om zelf een succesvolle merchandiser te worden.
Inhoud
1

Volg een geschikte opleiding.

Als merchandiser gaat u creativiteit, marketingvaardigheden en kennis van detailhandel combineren. Hiervoor heeft u niet direct een hele gespecialiseerde opleiding voor nodig, maar wel minimaal een diploma van de middelbare school. Om uw kansen op de arbeidsmarkt en uw doorgroeimogelijkheden te vergroten, kunnen opleidingen in de richting van marketing en communicatie, ondernemerschap en retail management handig zijn. Deze vindt u zowel op mbo- als hbo-niveau. Andere hbo-opleidingen die merchandisers volgen, zijn:

  • Bedrijfskunde
  • Commerciële economie
  • Sales- en Accountmanagement
  • International Business and Management Studies

Een opleiding op hbo-niveau is vooral belangrijk als graag bij een groot merk of groot winkelbedrijf aan de slag wil als merchandiser.

2

Doe relevante werkervaring op.

Al tijdens uw opleiding kunt u relevante werkervaring op gaan doen. Zoek (bij)baantjes als verkoper in de detailhandel, als magazijnmedewerker of als medewerker bij een klantenservice. Hoe meer ervaring u opdoet in de verschillende takken van de detailhandel, hoe waardevoller u straks bent voor uw werkgever.

3

Volg cursussen.

Uw belangrijkste taak als merchandiser is het presenteren van producten aan klanten. Hier komt een flinke dosis creativiteit bij kijken, maar ook enige commerciële handigheid. U gaat aan de slag met het opbouwen van displays en het inrichten van schappen en toonbanken.

Om uw vaardigheden te ontwikkelen, kunt u allerlei cursussen volgen. Denk bijvoorbeeld eens aan een cursus etaleren. Als merchandiser geeft u ook uitleg over producten en instrueert u verkoopmedewerkers. Het is dus ook belangrijk om uw communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast houdt u voorraden bij en rapporteert u over uw werkzaamheden en de resultaten. Hiervoor zijn een analytische geest en een accurate werkwijze een must.

4

Zoek vacatures voor merchandisers en ga solliciteren.

Met de nodige kennis en ervaring op zak, is het tijd om de volgende stap in uw loopbaan te zetten. Zorg dat uw cv bijgewerkt is en ontdek vacatures voor merchandisers. Kijk welke sector u het meeste aanspreekt. Is dit de mode, gaat u aan de slag bij tuincentra of lijkt de horeca het beste bij u te passen? Wat het ook wordt, u bent gegarandeerd van een afwisselende en uitdagende functie.

5

Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen.

Om de concurrenten een stapje voor te blijven, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van trends en marktontwikkelingen. Bezoek beurzen, loop eens binnen bij de concurrent en lees vakbladen. Door uzelf te blijven ontwikkelen houdt u uw werk boeiend en afwisselend, en kunt u doorgroeien tot leidinggevende merchandiser.

Loopbaanpad: Merchandising Assistant worden

merchandiser (M/V/X)

0 - 1Jaar ervaring
€ 45K - € 70K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
40%% toename

senior merchandiser (M/V/X)

2 - 4Jaar ervaring
€ 62K - € 73K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie
6%% toename

lead merchandiser (M/V/X)

5 - 7Jaar ervaring
€ 65K - € 65K /jrGemiddeld jaarsalaris
Meer informatie

Salaristraject

Loopbaanpad: Merchandising Assistant worden

junior merchandiser (M/V/X)
merchandiser (M/V/X)
senior merchandiser (M/V/X)
lead merchandiser (M/V/X)
€ 30K
€ 42K
€ 54K
€ 66K
€ 90K

Bijdragen aan Glassdoor

Alle relevante informatie die u toevoegt, helpt anderen met het vinden van een leuke baan of bedrijf.
Uw salaris toevoegen

Gerelateerde loopbanen in de volgende branche: Retail en foodservices

Geïnteresseerd in andere loopbanen in de volgende branche: Retail en foodservices? Hieronder vindt u beroepen die veel affiniteit hebben met de vaardigheden voor een Merchandising Assistant. Ontdek enkele van de meest voorkomende loopbaanovergangen voor een Merchandising Assistant, evenals overlappende vaardigheden.

visual merchandiser (M/V/X)
0% overlap van vaardigheden
8% is overgestapt naar een functie als een visual merchandiser (M/V/X)