Wat doet een Milieudeskundige?

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Milieudeskundige in de buurt van Nederland

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Milieudeskundige. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Milieudeskundige worden

Lees hoe u Milieudeskundige kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

chemicus (M/V/X)
€ 58.310 per jaar
senior chemicus (M/V/X)
€ 58.205 per jaar
iv chemicus (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Milieudeskundige

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
24%
2 - 4
41%
5 - 7
6%
8+
29%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Milieudeskundige

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van chemici (m/v/x)

Een chemicus (m/v/x) houdt zich het grootste deel van de dag bezig met scheikundige experimenten en analyses, meestal in een laboratorium. Ook onderzoekt een chemicus hoe bestaande materialen en processen verbeterd kunnen worden. Met de kennis die uit deze onderzoeken wordt gehaald, kunnen nieuwe materialen of processen worden gecreëerd voor verschillende industrieën.

Ja, chemie is zeker een goede loopbaankeuze. Chemici werken in verschillende sectoren, waaronder de farmaceutische industrie, petrochemie, productie en nucleaire industrie. Ze helpen bijvoorbeeld mee om geneesmiddelen te ontwikkelen. Wie chemicus wil worden, moet er rekening mee houden dat chemici voornamelijk in laboratoria werken. Sommige mensen vinden deze werkomgeving heerlijk, maar anderen wat minder.

Chemici moeten zich voor lange tijd kunnen concentreren. Daarbij focussen ze zich ook nog eens op veel details. Dat kan vermoeiend zijn en doet een flink beroep op het intellectueel vermogen. Het werk van chemici kan daarnaast eenzaam zijn, omdat veel experimenten en onderzoeken zelfstandig worden uitgevoerd.

Gerelateerde loopbanen

wetenschappelijk onderzoeker (M/V/X)
€ 64.948
Geen overlap van vaardigheden
voedingswetenschapper (M/V/X)
€ 59.656
14% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Milieudeskundige