Wat doet een Modeontwerper?

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Modeontwerper in de buurt van Nederland

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Modeontwerper. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Modeontwerper worden

Lees hoe u Modeontwerper kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

mode ontwerper (M/V/X)
€ 45.857 per jaar
senior mode ontwerper (M/V/X)
Geen salarisrapporten
adjunct mode ontwerper (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Modeontwerper

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
42%
2 - 4
47%
5 - 7
5%
8+
6%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Modeontwerper

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van modeontwerpers (m/v/x)

Een modeontwerper (m/v/x) houdt zich vooral bezig met het ontwerpen van mode-items. Modeontwerpers maken ontwerpen op papier of digitaal, stellen kledingcollecties samen, doen marktonderzoek voor trends, kiezen stoffen en kleuren uit en maken kledingstukken. Ook wonen modeontwerpers soms modeshows bij om inspiratie op te doen of om de collectie te showen.

Modeontwerper worden is een uitstekende carrièrekeuze voor iemand die van stijl, mode en creativiteit houdt. Wel is het een zeer concurrerende industrie. Modeontwerpers moeten echt een eigen visie en stijl hebben om te slagen in dit beroep. Daarom is het heel belangrijk om passie voor het vak te hebben.

Modeontwerpers die passie voor hun vak hebben, vinden het niet moeilijk om kleding en andere mode-items te ontwerpen. Maar het is wel lastig om echt naam te maken omdat de concurrentie groot is. Door hard te werken en door te zetten kan het uiteindelijk lukken om door te breken in de mode-industrie.

Gerelateerde loopbanen

ontwerp manager (M/V/X)
€ 86.004
ontwerper (M/V/X)
€ 48.000
17% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Modeontwerper