Wat doet een Nurse Practitioner?

Werk/privé-balans
3,6 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,5 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Nurse Practitioner in de buurt van Nederland

Gemiddeld basissalaris

€ 83.015 /jr
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Nurse Practitioner worden

Lees hoe u Nurse Practitioner kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

verpleegkundig specialist (M/V/X)
€ 83.015 per jaar
senior verpleegkundig specialist (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Nurse Practitioner

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
32%
2 - 4
37%
5 - 7
1%
8+
30%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Nurse Practitioner

Veelgestelde vragen over de functie en verantwoordelijkheden van verpleegkundig specialisten (m/v/x)

Verpleegkundig specialisten (m/v/x) houden zich de hele dag door bezig met gespecialiseerde patiëntenzorg. Een standaard werkdag van een verpleegkundig specialist bestaat uit het onderzoeken van patiënten, het voorschrijven van medicijnen, het uitvoeren van medische handelingen en het opstellen van behandelplannen. Waar het takenpakket van een verpleegkundig specialist verder uit bestaat, hangt af van het soort zorg waarin de zorgprofessional gespecialiseerd is.

Verpleegkundig specialisten helpen mensen om weer gezond te worden, wat veel voldoening kan geven. Iemand die sociaal is, affiniteit met de zorg heeft en graag mensen helpt, is prima geschikt om verpleegkundig specialist te worden. Voordat dat kan, moet iemand eerst een opleiding tot verpleegkundige hebben gevolgd en daarna een specialisatie volgen.

Het gemiddelde salaris van een verpleegkundig specialist is € 83.015 per maand. Dit riante salaris komt deels doordat verpleegkundig specialisten zelfstandig patiënten mogen helpen. Ook hebben ze uitgebreide kennis op het gebied van geneeskunde. Een verpleegkundig specialist kan meer verdienen door aanvullende trainingen te volgen en certificaten te behalen.

Patiënten twijfelen soms aan de bevoegdheden van verpleegkundig specialisten omdat ze hen verwarren met reguliere verpleegkundigen. Dit is onterecht en kan frustrerend zijn. Daarnaast werken verpleegkundig specialisten soms lange dagen en kan het werk intellectueel en mentaal uitdagend zijn.

Gerelateerde loopbanen

casemanager (M/V/X)
€ 55.010
20% overlap van vaardigheden
verpleegkundige
€ 32.230
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Nurse Practitioner