Wat doet een Of Counsel?

Procesadvocaten vertegenwoordigen cliënten of andere partijen in rechtszaken en voeren frequent hun argumenten in een rechtszaal. Als ze als aanklager werken, werken ze meestal voor een overheidsdienst of -entiteit, terwijl andere procesadvocaten voor bedrijven of particuliere ondernemingen werken. Ze houden toezicht op verklaringen, ondervragen getuigen, presenteren slotpleidooien en geven richting aan de algemene juridische strategie. Ze geven juridisch advies gedurende het hele proces en kunnen schikkingen of pleidooien coördineren. Ze beheren ook beroepsprocedures. Ze voeren uitgebreid onderzoek uit om juridische precedenten te onderzoeken.

Procesadvocaten moeten in het bezit zijn van een rechtendiploma en een vergunning hebben om in hun land rechten uit te oefenen. Ze moeten uitgebreide ervaring hebben in de rechtszaal en het vermogen hebben om een sterk, overtuigend argument te maken. Deze functies vereisen uitstekende onderzoeksvaardigheden en een diepgaand begrip van juridische strategieën en procedures.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Of Counsel

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Of Counsel. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad voor een Of Counsel

Lees hoe u Of Counsel kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

N2
advocaat (M/V/X)
€ 63.471 per jaar
N3
senior advocaat (M/V/X)
€ 108.207 per jaar
N4
iv advocaat (M/V/X)
Geen salarisrapporten
N2

Gemiddeld aantal jaren aan ervaring

0 - 1
20%
2 - 4
46%
5 - 7
21%
8+
13%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training
Loopbaanpad bekijken

Sollicitatiegesprekken voor Of Counsel

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Of Counsel

Als u werkt als Of Counsel, zijn Vertrouwen en Belangenbehartiging de meest voorkomende vaardigheden die u nodig hebt om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Vacatures voor Of Counsel